Sute de mii de şoferi români pot primi maşini gratuit, conform unei legi neștiute

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sute de mii de şoferi români pot primi maşini gratuit. Conform legii, făcute publice, maşina de schimb se acordă doar dacă reparaţia se face pe RCA-ul vinovatului.

Estimările ZF arată că în România, aproximativ 200.000 de şoferi sunt implicaţi anual în dosare de daună pentru poliţe de asigurare obligatorie RCA.

Potrivit modificărilor aduse legislaţiei RCA, intrate în vigoare anul trecut, asiguratorul trebuie să-i furnizeze şoferului despăgubit o maşină pe perioada în care cea avariată este în service, se arată în Norma nr.20 din 27 iulie 2017.

Şoferii pot prelua maşina de schimb de la o companie de închirieri auto, iar firmele de asigurare sunt obligate să deconteze acest serviciu încă din 2017, când a intrat norma în vigoare.

Pentru a accesa acest drept, şoferii trebuie să obţină nota de constatare şi devizul de reparaţie şi să obţină confirmarea de la asigurator. Aceştia vor primi o maşină similară cu maşina deţinută. În conformitate cu devizul de reparaţie, pentru 4 ore de manoperă se acordă o zi de închiriere.

AL PRESS

Despre admin 6671 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

  1. Titlul m-a derutat (nu vreau sa spun ca e mincinos 😀 ). Si ma intrebam cum pot sa primesc si eu o masina gratuit. Dar nu, multumesc.
    Nu primesti „masini gratuit”, ci, asa cum mentionati in articol, e o masina pe timpul reparatiilor. Pe care o innapoiezi in buna stare dupa reparatia masinii tale.
    Iar pentru asta trebuie sa ai „norocul” unui accident.
    NB,
    poate are soacra norocul asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.