Urmașii lui Ion Vidu au donat municipalității casa în care a locuit marele compozitor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În deschiderea ședinței Consilului Local al Municipiului Lugoj din data de 29 martie 2018, a luat cuvântul prof. dr. Radu Robert Benkoczi, strănepot al marelui compozitor Ion Vidu, care a adus la cunoștință hotărârea familiei de a dona municipalității casa ilustrului său înaintaș, pentru a fi amenajată drept Casă Memorială.

„Doresc să adresez atât în numele lugojenilor cât și al meu personal, cele mai calde mulțumiri urmașilor lui Ion Vidu care au făcut un gest de mare noblețe sufletească oferind cu titlu gratuit casa acestuia pentru a fi introdusă în circuitul cultural al orașului. Marele Ion Vidu a scris,  prin întreaga sa activitate pagini nepieritoare pentru renumele cultural al orașului nostru.

Se cuvine să-i cinstim memoria și să facem din casa în care a trăit și lucrat o adevărată Casă a Muzicii, așa cum din Casa Bredicenilor, alți oameni de seamă ai Lugojului, am creat un loc unde se întâlnesc iubitorii de cultură din oraș.  Doar astfel vom duce mai departe vocația culturală care face special orașul nostru nu doar aici în Banat ci chiar și în țară.

Iar pentru  domnul profesor doctor Radu Robert Benkoczi care, prin gestul deosebit de a oferi lugojenilor casa străbunicului său, dovedește că a moștenit din plin spiritul marelui Ion Vidu, exact cum spune o înțeleaptă vorbă din bătrâni – Sângele apă nu se face –  voi propune Consiliului Local să-i acordăm distincția Cheia Orașului”, a declarat primarul Francisc Boldea

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.