Sergiu Novac, cel mai bun matematician din vestul României

Share Button

În perioada 23-25 martie 2018 a avut loc, la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, concursul interjudeţean de matematică „Traian Lalescu”, la care participă an de an cei mai buni cinci elevi la nivel de clasă din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, calificaţi în urma rezultatelor obţinute la etapa judeţeană a olimpiadei de matematică.

În organizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, a Universităţii de Vest din Timişoara şi a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, Filiala Timiş, acest concurs, ajuns la cea de a XXXII-a ediţie, constituie o ultimă verificare înaintea etapei naţionale a olimpiadei de matematică, la care cei mai buni dintre concurenţi vor participa.

Sergiu Novac, elev al Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, s-a clasat pe locul întâi la clasa a X-a, la o mare diferenţă de punctaj faţă de următorii candidaţi.

„Rezultatul este cu atât mai valoros cu cât în dreptul numelui său figurează, în această ediţie, cel mai bun punctaj înregistrat în concurs la toate clasele. Suntem mândri de rezultatul obţinut de elevul nostru şi îi urăm succes la naţională şi în competiţiile viitoare”, a declarat Aurelian Sima, directorul Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu”.

Subiectele, baremele de rezolvare şi rezultatele obţinute la toate clasele pot fi accesate la adresa http://info.tm.edu.ro/lalescu/

Mircea ANGHEL

 

7813

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.