Stiluri de amenajare a holului de la intrare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: Vivre

În general, holurile sunt încăperi de mici dimensiuni, care fac trecerea din zona de intrare în interiorul casei noastre. Este important, așadar, să organizăm cât mai bine acest spațiu, tocmai pentru a oferi senzația de ordine, dar și pentru a crea un aspect vizual deosebit. 

Dacă și tu ai un hol pe care vrei să îl amenajezi, iată câteva idei care s-ar putea să te ajute.

Montează un cuier pentru hainele de exterior

Dacă spațiul tău este destul de îngust în zona de intrare în locuință, ar fi indicat să cauți modele de cuiere pentru un hol ingust, care să nu ocupe prea mult spațiu și care să eficientizeze organizarea. Acestea au dimensiuni reduse și se montează pe perete, lăsându-ți loc, în acest fel, și pentru implementarea altor idei de amenajare.

De asemenea, dacă spațiul o permite, poți monta un curier amplu, de preferat pe peretele de lângă ușă. Poți opta pentru cuiere personalizate sau cu diferite modele, care să reprezinte cel mai bine personalitatea casei tale.

Montează un pantofar

Pantofarul este cea mai utilă soluție pentru a organiza foarte bine perechile de pantofi. Dacă nu ai un dressing dedicat sau dacă vrei să menții în hol doar anumite perechi de pantofi specifice unui sezon, pantofarul îți permite să ordonezi fiecare pereche într-un sertar dintr-un dulap special pentru încălțăminte.

Există și pantofare care au și cuier, însă ar trebui să verifici înainte dacă un astfel de obiect se potrivește în casa ta, făcând măsurătorile de rigoare pentru a preveni eventuale surprize neplăcute.

Amenajează un colț de odihnă

Atunci când invitații sosesc la tine, aceștia nu ar trebui să se aplece pentru a se descălța. Organizează un spațiu în care să așezi un taburet sau o canapea de mici dimensiuni, pentru a le oferi acestora posibilitatea de a se așeza pentru câteva clipe.

Dacă baia ta este poziționată lângă hol, atunci lucrurile sunt și mai eficiente, deoarece vei permite accesul direct al oaspeților la zona de igienizare a mâinilor, după ce acestea au atins pantofii.

Alege un covor special

Felul în care arată holul tău contează foarte mult. Dacă nu ești adeptul pardoselilor libere, lucioase, atunci le poți acoperi (dar nu pe toată suprafața) cu covoare calitative în tonuri de culoare asemănătoare cu cele ale holului.

În acest fel, vei spori confortul la nivelul extremităților, deoarece este știut deja faptul că holul este una dintre zonele în care pardoseala este rece. Un covor va ajuta la păstrarea unei temperaturi potrivite, dar și la a obține un aspect unic și special.

Decorează folosind plante decorative

Cu siguranță, holul nu trebuie să se transforme într-un verde luxuriant, însă ar trebui să ai în vedere plasarea unui bambus sau ficus în zona de intrare, astfel încât impactul vizual să fie cât mai mare.

În plus, plantele sunt benefice pentru sănătate, iar unele dintre acestea nu necesită îngrijiri atât de ample.

Asigură un iluminat eficient

Este foarte important ca în holul tău să existe o sursă de lumină foarte bună. De aceea, fie poți opta pentru aplice, fie pentru corpuri de iluminat speciale, elegante, de tipul candelabrelor.

Efectul vizual este garantat, iar tu te vei bucura de o lumină potrivită pentru holul tău. Alege întotdeauna lumina caldă pentru hol, pentru a crea senzația unei zone primitoare și nu te sfii să adaugi și alte elemente decorative din gama corpurilor de iluminat, mai ales dacă acestea sunt dispuse discret în anumite zone ale holului.

Holul este mai mult decât o cameră de tranzit. Este, de fapt, primul contact al oricui cu locuința ta. Este important ca holul să fie curat și organizat, iar acest lucru poate fi făcut doar prin intermediul unor produse calitative, alături de câteva idei speciale de amenajare interioară.

Despre admin 6660 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.