Stagiu de formare internaţională în Tokat, Turcia, pentru elevii şi profesorii brănişteni

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

În perioada 23-29 septembrie 2019, elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic Valeriu Branişte din Lugoj au participat la un stagiu de instruire/învăţare/formare găzduit de liceul partener din Tokat, Turcia, in cadrul proiectului european: Internet of Things în New Business (Internet of Everything), 2018-1-RO01-KA202-049291, finanţat prin programul Erasmus+.

Activităţile din proiect au inclus învăţare teoretică (susţinută de formatori de la Liceul Tehnologic Valeriu Branişte) şi activităţi practice, realizate în comun de elevii şi profesorii participanţi din Turcia, România, Italia, Grecia.

Proiectul urmăreşte să familiarizeze participanţii din şcolile partenere cu tehnologia digitală utilizată în economie şi afaceri şi, mai mult chiar, să aducă această tehnologie şi în şcoală, în procesul de instruire şi formare profesională iniţială.

„Elevii şi profesorii participanţi direcţi, dar şi ceilalţi din şcolile partenere vor beneficia de rezultatele intelectuale ale acestui proiect. Ne propunem să realizăm un optional, un manual şi un website interactiv în limba engleză, dar şi în limbile naţionale ale partenerilor unde elevii şi profesorii pot găsi informaţii şi materiale de învăţare legate de IoT/IoE. Economia actuală foloseşte aceste concepte şi tehnologii bazate pe internet, iar noi trebuie să pregătim elevii pentru această tehnologie, pentru a avea cât de cât idee despre ea atunci când intră pe piaţa muncii. De asemenea, şi profesorii trebuie pregătiţi să introducă în procesul de instruire tehnologia IoT, dar şi să ştie cum să o livreze, ca subiect de studiu, către elevi. Nu este uşor, dar acest proiect este modul în care noi vrem să completăm lipsurile din curricula naţională pe acest subiect”, ne-a declarat prof. Cosmin Gheorghe, directorul Liceului Tehnologic Valeriu Branişte.

Proiectul se va desfăşura până în octombrie 2020 şi include şcoli de tip liceu tehnologic din România, Italia, Grecia şi Turcia. Partener special în proiect este Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, al cărui rol este de a valida rezultatele intelectuale ale proiectului.

AL PRESS

Despre admin 6224 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.