Apa vieții, Kangen, de acum și la Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Apa este elementul primordial al genezei, vitalităţii, al regenerării şi al învierii. În mitologia românească, întalnim termenul de apă vie – apa pe care eroii din basme o beau pentru a-şi recăpăta energia şi forţa necesară în luptele împotriva răului. Chiar în Povestea lui Harap-Alb, de Ion Creangă, personajul principal este înviat cu apă vie şi apă moartă. Pentru că însuşi omul a fost făurit din lut, apă şi pământ, elemente primordiale.

Primele versete ale Genezei din Vechiul Testament ne spun că, în actul Marii sale Creații, Dumnezeu ar fi “despărțit apele de ape” pentru a interpune uscatul. Așadar, Pământul ar fi fost acoperit în totalitate cu apă. În apă a apărut viața și prin apă viața prinde viață!

Încă de la începuturile existenței, oamenii au căutat locuri pentru a-și construi adăposturi și asezări în preajma izvoarelor și a surselor abundente de apă. Primele conflicte au apărut pentru locații bogate în surse de apă și hrană.

De asemenea, succesul în cucerirea cetăților era înlăturarea sursei de alimentare cu apă. Apa a devenit venerată în ritualuri, fierturile miraculoase, leacurile se făceau tot cu apă. În lăcașurile de credință, oamenii suferinzi își căutau alinarea scăldându-se în ape de izvor. Toate apele de izvor sunt ape curgătoare, alcaline.

În Japonia, în anii 1960, oamenii de știință au studiat de ce într-o anumită zonă locuitorii sunt longevivi și fără afecțiuni oncologice și au ajuns la concluzia că în zonă exista o sursă de apă alcalină, microstructurată cu antioxidanți.

Replicând proprietățile acelei ape de izvor, au luat naștere Aparatele de apă Enagic, care filtrează clorul și alte impurități și separă hidrogenul și oxigenul prin electroliză. Acest proces adaugă un electron hidrogenului, formând o nouă moleculă numită gaz diatomic de hidrogen molecular. Când această moleculă este adăugată apei de la robinet, rezultă apa alcalină Kangen puternic antioxidantă.

Oxidantul, prin definiție, este un agent de oxidare, de îmbătânire a organismului, în timp ce anti-oxidantul este orice substanță care încetinește sau previne oxidarea unei alte substanțe chimice. În organismul uman, oxidarea și leziunile provocate de aceasta au dus la multe dintre bolile moderne cum ar fi cancerul, bolile cardiace și diabetul.

Antioxidanții, pe de altă parte, acționează pentru a îmblânzi radicalii liberi din organism care au potențialul de a dăuna celulelor și de a cauza boală. Un organism care consumă apă antioxidantă își reactivează celulele, se regenerează are un sistem imunitar puternic și nu este predispus la îmbolnăviri.

Aparatele de apă Enagic opresc înmulțirea celulelor canceroase. De asemenea, subiecții care au băut apă bogată în hidrogen au arătat o creștere substanțială a enzimelor anti-oxidante și o descreștere masivă a acidului în urină. Mai mult, participanții au arătat o creștere semnificativă a HDL, „colesterolul bun”, și o descreștere semnificativă a „colesterolului dăunător”.

„Apa electrolizată” (apa Kangen sau apă hidrogenată) este folosită în spitalele din Japonia de zeci de ani. Acum vă puteți face aceeași apă alcalină, anti-oxidantă, bogată în minerale, fără impurități, sigură și sănătoasă chiar la dvs. acasă.

Iată căteva din proprietățile tipurilor de apă alcalină produsă de aparatele de apă Enagic:

Apa puternică Kangen pH 11 – numită și apa detergent menține igiena în viața noastră zilnică datorită puternicelor sale efecte de curățare. Această apă are beneficii de dizolvare și termo-conducție. Se folosește în bucătărie pentru scoaterea pesticidelor din fructe și legume, pentru scoaterea antibioticelor din carne (dacă e cazul), pentru prepararea hranei, pentru spălarea legumelor și a peștelui.

Apa alcalină Kangen pH 11 intensifică aromele tuturor fructelor și legumelor etc. prin fierberea lor în apa puternică Kangen. Se folosește de asemenea pentru curățarea întregii bucătării, folosind mai puțin detergent. Puterea suplimentară îndepărtează petele de cafea, sos de soia și ulei. De asemenea, este excelentă pentru curățarea petelor dificile din baie, de pe pe vasul de toaletă etc.

Apa Kangen pH 8,5 – 9,5 este perfectă pentru a fi băută sau pentru a fi folosită la gătit. Apa Kangen este antioxidantă, alcalină și micro-structurată și aduce întregul corp la un nivel mai alcalin, aspect benefic sănătății. În comparație cu apa de la robinet, apa Kangen are un miros plăcut, un gust mai fin și o aromă mai dulce.

E important consumul apei în primele ore ale dimineții, 2-3 căni pe stomacul gol, pentru a activa metabolismul, activitate recomandată mai ales pentru slăbit. Când se consumă alimente acide cum ar fi gălbenușul de ou, orezul alb, carnea de pui, de porc și de vită, consumul apei alcaline echilibrează efectele acide ale acestor alimente.

Prepararea alimentelor cu apă Kangen elimină mirosurile intense și gusturile de ceapă, muguri de bambus etc., elimină mirosul din carne sau ficat prin înmuierea în apă timp de 20-30 min. Mâncarea gătită cu apă Kangen are un gust și o aromă deosebită, o culoare mai intensă fiind necesare mai puține condimente, precum sarea și piperul, astfel încât această apă este benefică persoanelor care doresc să reducă aportul de sare.

Prin consumul apei Kangen, care conține calciu, sodiu, potasiu, magneziu de sinteză naturală etc., se obține o hidratare optimă, esențială pentru o viață sănătoasă și echilibrată.

Apa Neutră Kangen (apa plată) pH 7,0 îndepărtează clorul, rugina și impuritățile, pentru a crea o delicioasă apă de băut. Filtrul din trei straturi și filtrul de apă de mare capacitate elimină nu numai clorul, ci și rugina și alte impurități, obținându-se astfel o apă de băut cu minerale. Se utilizează la administrarea medicamentelor, la prepararea hranei pentru bebeluşi, în special la prepararea laptelui praf.

Apa Acidă Kangen (apa de frumusețe Beauty) pH 4,0 – 6,0 este cunoscută în comerţ ca şi apă micelară şi nu este de băut. Această apă ușor acidă este recunoscută pentru proprietățile sale astringente. Este excelentă pentru curățarea blândă a tenului precum și pentru utilizarea în tratamentele cosmetice, în special pentru un păr strălucitor, înlocuind balsamul.

Proprietățile astringente ale apei acide sunt eficiente în tonifierea și creșterea fermității pielii. Se tamponează pielea și se lasă să se usuce. De asemenea, aceasta este excelentă ca toner după bărbierit. Apa poate fi folosită pentru a clăti șamponul; reduce încurcarea părului și conferă părului o strălucire plăcută.

Pentru baie, adăugați apă Beauty în apa dvs. de baie pentru a vă proteja cada de pete. Îmbăierea într-o astfel de apă vă va încălzi corpul și vă va menține pielea frumoasă. De asemenea, apa Beauty se utilizează pentru îngrijirea animalelor de companie, a blăniţei acestora, pentru o blană moale și strălucitoare.

Înmuierea în apă Beauty înainte de ciclul de stoarcere vă va face hainele mai moi și mai plăcute la atingere. Cu această apă se şterg oglinzile, ochelarii de vedere, obiectele din sticlă și ferestrele, pentru o strălucire evidentă; se îndepărtează murdăria de pe parchet, gresie etc., fără a lăsa urme lipicioase şi fără a se folosi produse chimice.

Apa Puternic Acidă (dezinfectant) pH 2,7, de asemenea, nu este de băut. Are proprietăți dezinfectante şi este folosită pentru igienizarea ustensilelor de bucătărie, blatului etc., pentru menținerea suprafețelor curate și sigure. Pentru un efect de curățare mai puternic se curăţă cu apă Kangen pH 11,5 înainte de a utiliza apa puternic acidă.

Din cauza acidității sale puternice, metalul care ruginește ușor trebuie șters ulterior cu o cârpă uscată. Apa puternic acidă se foloseşte pentru spălarea mâinilor, pentru igienizarea suprafețelor din baie etc. pentru igienizarea saloanelor de înfrumusețare, coaforurilor, restaurantelor etc.

Consumul zilnic de apă Kangen, aduce o serie de beneficii importante pentru organism:

  • DETOXIFIANT eficient pentru organism;
  • ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE – este cel mai puternic antioxidant cunoscut, ajută la reîntinerirea organismului, reduce radicalii liberi ce cauzează îmbătrânirea si boala;
  • ALCALINIZEAZĂ – echilibrează balanţa acido-bazică;
  • AMELIOREAZĂ numeroase afecţiuni, deoarece într-un mediu alcalin nu se pot dezvolta boli;
  • AJUTĂ LA SLĂBIT în mod natural şi eficient prin îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, fluidizarea limfei şi curăţarea toxinelor;
  • HIDRATEAZĂ EFICIENT organismul, chiar şi zonele mai puţin vascularizate;
  • OXIGENEAZĂ ORGANISMUL şi conferă energie sporită;
  • AJUTĂ LA REGENERAREA şi repararea ţesuturilor.

Pentru a testa apa alcalină Kangen, sunteți invitați la Kangen Center România-Lugoj, pe strada Memorandumului, numărul 9, județul Timiș, de luni până vineri, de la 10-18.

Cristina GÂRBOVAN

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.