Vernisajul Taberei de creație „Clisura Dunării”

Tabăra de creație artistică si documentare „Clisura Dunării” este o inițiativă a Asociației „Dunărea Moldova Nouă”, cu sediul în localitatea Moldova Nouă, str. Mihai Viteazul Nr. 36/A, Jud. Caraş Severin, având nr. CRT 4648 și nr. de înregistrare național 15843/A/2008, fiind reprezentată de Corneliu Martin, în calitate de preşedinte.

Asociația a fost înființată cu scopul de a sprijini dezvoltarea durabilă a zonei Clisura Dunării, puternic afectată de activitățile de minerit. Proiectul a fost susținut de către Primăria Moldova Nouă, la recomandarea lui Adrian Torma și s-a desfăşurat în intervalul 24-30 iunie 2019, la Pensiunea Baba Caia.

Proiectul  Tabăra de creație artistică şi documentare „Clisura Dunării” reprezintă un context-resursă dedicat necesităților actuale ale artistului și ale publicului pentru a stabili un dialog direct și formator prin intermediul expoziției,  cercetării și promovării.

Tabăra de creație a avut ca invitați 10 artiști plastici profesionişti din mai multe tări europene, care au lucrat în diferite tehnici: acrilic, ulei sau tehnici mixte și au încercat să surprindă atmosfera și motivele locului. Artiştii invitați de către curatorul taberei, Costin Brăteanu, au fost: Vasile Pintea, Sorin Nicodim, Matyás Laszló, Duska, Aron Kravits, Dragoljub Firulović, Lina Morkunaite-Vikeliene, Ewa Miazek și Lena Khvicia.

Vernisajul va avea loc în data de 17 octombrie 2019, la Galeria Agora a UAP, din Reşița, după ce, în data de 26 septembrie, a avut loc la Galeria Primăriei Timişoara.

AL PRESS

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.