Vernisajul Taberei de creație „Clisura Dunării”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Tabăra de creație artistică si documentare „Clisura Dunării” este o inițiativă a Asociației „Dunărea Moldova Nouă”, cu sediul în localitatea Moldova Nouă, str. Mihai Viteazul Nr. 36/A, Jud. Caraş Severin, având nr. CRT 4648 și nr. de înregistrare național 15843/A/2008, fiind reprezentată de Corneliu Martin, în calitate de preşedinte.

Asociația a fost înființată cu scopul de a sprijini dezvoltarea durabilă a zonei Clisura Dunării, puternic afectată de activitățile de minerit. Proiectul a fost susținut de către Primăria Moldova Nouă, la recomandarea lui Adrian Torma și s-a desfăşurat în intervalul 24-30 iunie 2019, la Pensiunea Baba Caia.

Proiectul  Tabăra de creație artistică şi documentare „Clisura Dunării” reprezintă un context-resursă dedicat necesităților actuale ale artistului și ale publicului pentru a stabili un dialog direct și formator prin intermediul expoziției,  cercetării și promovării.

Tabăra de creație a avut ca invitați 10 artiști plastici profesionişti din mai multe tări europene, care au lucrat în diferite tehnici: acrilic, ulei sau tehnici mixte și au încercat să surprindă atmosfera și motivele locului. Artiştii invitați de către curatorul taberei, Costin Brăteanu, au fost: Vasile Pintea, Sorin Nicodim, Matyás Laszló, Duska, Aron Kravits, Dragoljub Firulović, Lina Morkunaite-Vikeliene, Ewa Miazek și Lena Khvicia.

Vernisajul va avea loc în data de 17 octombrie 2019, la Galeria Agora a UAP, din Reşița, după ce, în data de 26 septembrie, a avut loc la Galeria Primăriei Timişoara.

AL PRESS

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.