Sorin Grindeanu chiar bagă viteză pe drumul de mare viteză Lugoj – Filiași

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, anunță că au fost depuse 28 de oferte pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate necesare construirii drumului de mare viteză Lugoj – Filiași.

Social-democratul Grindeanu chiar translatează de pe hârtie în realitate proiectele de infrastructură rutieră, lucru mai puțin obișnuit pentru predecesorii săi de la Ministerul Transporturilor. Lungimea totală a drumului este estimată la 230 de km, fiind împărțit în 4 loturi, însemnând un drum de mare viteză, vor lega Banatul de Oltenia în viitorul apropiat.

„Pe măsură ce sunt finalizate Studiile de Fezabilitate vor fi lansate cât mai eficient în licitație contractele pentru proiectare și execuție:

♦ Lotul 1 (Filiași-Drobeta Turnu Severin), are o lungime de aproximativ 70 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate fiind de 28.196.619,88 milioane de lei fără TVA.

♦ Lotul 2 (Drobeta Turnu Severin-Domașnea), are o lungime de aproximativ 65 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate fiind de 47.791.350,82 milioane de lei fără TVA.

♦ Lotul 3 (Domașnea-Caransebeș), are o lungime de aproximativ 45 de km și o valoare estimată a contractului pentru Studiului de Fezabilitate fiind de 25.380.135,88 milioane de lei fără TVA.

♦ Lotul 4 (Caransebeș-Lugoj), are o lungime de aproximativ 50 de km și o valoare estimată a contractului pentru Studiului de Fezabilitate fiind de 18.791.441,29 milioane de lei fără TVA”, a dezvăluit Grindeanu.

Durata Contractelor aferente studiilor de fezabilitate este de:

♦ 1. Filiași – Drobeta Turnu Severin (20 de luni din care 18 luni pentru realizare Studiului de Fezabilitate);

♦ 2. Drobeta Turnu Severin – Domașnea (28 de luni din care 26 de luni pentru realizare Studiului de Fezabilitate);

♦ 3. Domașnea – Caransebeș (24 de luni din care 22 de luni pentru realizare Studiului de Fezabilitate);

♦ 4. Caransebeș – Lugoj (20 de luni din care 18 luni pentru realizare Studiului de Fezabilitate). În perioada următoare, Comisiile de Evaluare vor analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

Nicolae SILADE

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.