
Acasă este locul unde te simți cel mai bine, alături de familie și prieteni. Pentru ca acest mic univers intim și plăcut să-ți asigure confortul termic de care ai nevoie, trebuie să realizezi niște operațiuni ca să îmbunătățești eficiența energetică a casei.
Îți prezentăm în continuare câteva soluții eficiente pentru izolarea termică a locuinței, ca să beneficiezi de cel mai bun ambient, indiferent de anotimp:
Alege materiale eficiente pentru izolarea pereților
Pereții sunt cele mai expuse suprafețe din casă, pentru că sunt în contact direct cu mediul înconjurător și sunt supuse la precipitații, temperaturi extreme, umezeală, praf și alți factori de uzură.
În funcție de caracteristicile construcției și de clima din regiune, poți să realizezi izolarea termică a pereților cu polistiren expandat sau extrudat, vată minerală de sticlă, vată minerală bazaltică, rășini poliesterice, aerogel, plăci termoizolante cu vacuum, folie reflectivă cu straturi multiple de aluminiu și alte materiale de construcție termoizolante.
Montează ferestre premium cu profile PVC și geam termopan
Îți dorești să ai cât mai multă lumină naturală în casă, fără să pierzi din căldură și în condiții optime de izolare termică. De aceea trebuie să alegi cu grijă ce tipuri de ferestre folosești pentru locuința ta.
Montează ferestre PVC cu 3 garnituri și pachet de geam cu 3 foi de sticlă, care să garanteze izolarea termică ideală, în condiții de aerisire controlată în 4 trepte și cu un grad maxim de siguranță la efracție. Astfel beneficiezi de o temperatură optimă în casă pe toată durata anului, nu pierzi căldură pe timp de iarnă sau aerul răcoros vara, nu consumi la fel de mult pentru funcționarea centralei sau a aerului condiționat. În plus te bucuri de liniște, pentru că odată cu izolarea termică, aceste ferestre premium asigură și o izolare fonică superioară.
Înlocuiește ușile vechi cu modele noi de uși termopan glisante
Pentru un design unitar al casei și o izolare completă trebuie să aplici soluții eficiente și în cazul ușilor, deoarece acestea se pot deforma în timp, lăsând aerul rece de afară să pătrundă în locuință.
Optează pentru uși culisante cu adâncime mare de construcție, cu lungime maximă de până la 6,5 m, cu stabilitate ridicată și valori izolatoare excelente. Aceste modele de uși termopan sunt dotate cu soluţii inteligente de feronerie care oferă siguranţă ridicată și manevrare ușoară, inclusiv varianta automatizată de acționare din telecomandă.
Utilizează metode moderne de izolare a acoperișului
Alături de pereți, acoperișul este zona cea mai expusă a casei și trebuie să apelezi la soluții eficiente de izolare termică, pe bază de vată minerală sau plăci de polistiren. Dacă ai posibilitatea, folosește spațiul de sub acoperiș ca mansardă, pentru a proteja interiorul locuinței de umiditate, mucegai, frig sau căldură, în funcție de sezon. Montează geamuri termopan special concepute pentru suprafețe mansardate și te vei bucura de lumină naturală și în acest spațiu nou creat.
Consolidează izolarea termică a podelei
Ca să ai o locuință cu un termosistem de calitate, trebuie să îmbunătățești izolarea pardoselii. Utilizează polistiren extrudat, folie de polietilenă spumoasă sau apelează la structuri din materiale inovative care să asigure un coeficient redus de conductivitate termică și să mențină temperatura dorită în interiorul casei.
Apelează la specialiști în consolidări termice, pentru a evita deteriorarea microclimatului interior al încăperilor de la parter, și pentru a preveni apariţia punţilor termice şi a condensului.
Ține seama de aceste soluții eficiente pentru izolarea termică a locuinței, ca să beneficiezi de confortul dorit pe toată durata anului, în orice colț al casei tale. Astfel vei realiza economii la energie și totodată vei proteja sănătatea întregii familii, pentru că o bună izolație a camerelor scade riscul de apariție a mucegaiurilor și a igrasiei, păstrând în permanență un nivel optim de umiditate.
Lasă un răspuns