Ce materiale să alegi pentru renovarea locuinței

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/person-holding-pencil-1388944/

Renovarea unei locuințe presupune modificări ce țin de aspect și pe alocuri și de structură la nivel de interior și exterior al casei. Pentru a realiza o renovare eficientă este nevoie de stăpânirea tehnicilor de lucru dar și de materiale de construcții potrivite fiecărei etape. Iată care sunt materialele pe care merită să le alegi pentru renovarea locuinței și care sunt beneficiile pe care acestea le pot aduce locuinței tale.

Cărămidă și blocuri din BCA

Cărămida și blocurile din BCA sunt materiale folosite frecvent la renovări, recompartimentări, mansardări sau extinderi de case. Sunt cunoscute ca fiind materiale care asigură durabilitate în timp și care oferă de asemenea și un grad bun de izolare termică și fonică. Pentru că aceste materiale au numeroase beneficii,  sunt adesea asociate cu un preț ușor crescut, însă dacă te documentezi temeinic ai toate șansele să vezi că sunt soluții eficiente pe termen lung. Mai mult, ai putea să găsești o platforma pentru materiale de constructii unde te poti documenta și poți beneficia de oferte avantajoase pentru acest tip de materiale.

Atât cărămida cât și blocurile din BCA sunt materiale rezistente la foc, care oferă protecție în cazul unor seisme și oferă avantajul major că pot fi folosite în cadrul oricărui tip de amenajări.

Vopsea lavabilă cu caracteristici speciale

Zugrăvelile sunt unele dintre cele mai ușoare tipuri de lucrări de renovare, deoarece ele nu necesită experiență și nici studii de specialitate. Tot ceea ce îți trebuie este vopseaua, care ar trebui să fie cât mai calitativă și ustensilele speciale folosite pentru a realiza lucrările: trafalet, pensulă, grătar. Pe de altă parte, vei avea nevoie și de o amorsă pentru suprafețe, pentru că vei avea nevoie să oferi substratului o peliculă de care vopseaua să adere.

Ar trebui să te orientezi după o vopsea care să reziste la intemperii, dacă vorbim despre vopsea de exterior, sau după vopsea antimucegai sau cu ioni de argint, dacă vorbim despre vopsea pentru suprafețele interioare ale locuinței.

Materiale pentru izolare

Izolarea casei este un aspect modern foarte important pentru orice locuință, deoarece avem nevoie de construcții eficiente din punct de vedere energetic și de case economice din punct de vedere al facturilor la întreținere. Materialele de izolare oferă în prezent caracteristici foarte bune de păstrare a temperaturii la interior, iar unele dintre acestea oferă chiar și avantajul faptului că sunt realizate din materiale naturale. Vata minerală bazaltică, plăcile minerale termoizolatoare sau vata de sticlă reprezintă doar câteva  dintre aceste materiale.  În completarea lor vine polistirenul și chiar spuma poliuretanică care se utilizează în anumite situații.

Izolarea casei necesită ajutor specializat din partea firmelor care se ocupă de montaj, deoarece fiecare tip de material are caracteristici diferite și speciale pe care trebuie să le iei în considerare.

Tencuieli și finisaje

Tencuielile decorative reprezintă stratul final al oricărei locuințe, drept pentru care va trebui să alegi cele mai bune materiale, cu caracteristici speciale. La nevoie poți cere ajutorul specialiștilor sau te poți documenta pe site-uri de profil, pentru a afla exact care sunt materialele care îți pot oferi confort și durabilitate. Tencuielile sunt necesare atât pentru interior, cât și pentru exterior, fiecare dintre aceste tipuri de finisaje având particularitățile sale. Spre exemplu, tencuiala decorativă de exterior are și adaosuri care pot ajuta la păstrarea apei la distanță de perete, astfel încât să nu se producă infiltrarea acesteia în structură.

De fiecare dată când renovezi este indicat să cauți informații despre materiale și produse pentru construcții, iar aceste informații să vină direct de la profesioniști. Poți căuta platformele care oferă astfel de servicii de la companii cu experiență pentru a te bucura nu doar de material ci și de consultanță sau, în funcție de alegerea ta, chiar și de servicii profesionale de montaj sau aplicare pe anumite tipuri de materiale.

Despre admin 6698 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.