Se adună trupa

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Majoritatea grupărilor feminine de primă ligă se află în faza finală de asamblare a loturilor pentru ediția de campionat 2020-2021. În principiu, F.R.Volei a decis ca dată de start a competiției interne data de 17 octombrie, în condițiile în care lucrurile nu vor degenera din punct de vedere al pandemiei. Adică circa două săptămâni după data normală a debutului în anii trecuți. Startul pregătirilor pentru lotul lugojean de prima ligă a fost planificat în data de 3 august. Dată de la care, cu trei excepții, cele trei sportive noi din Serbia, lotul și staff-ul tehnic se află în Lugoj. La finele acestei săptămâni se vor alătura echipei cele trei voleibaliste (Canak. Koprivica și Zelenovic) care la această oră efectuează formalități în vederea depunerii dosarului de viză de lungă ședere la consulatul României în Serbia. Din fericire, odată cu reintrarea țării vecine în zona verde, în 3 august, sârbii care sosesc la noi în țară nu mai sunt supuși politicii sanitare de izolare la domiciliu, având posibilitatea de a lua parte la pregătire. Lucru care va avea în prima parte mai mult componentă fizică, de readaptare la condițiile de efort.

Din păcate, una dintre sportivele tinere ale echipei, Alexandra Panțiru, a luat decizia de a renunța la sport, abandonând activitatea și reorientându-se profesional. O pierdere, ca orice minus din colectiv, dar o hotărîre importantă pe care clubul este nevoit să o respecte, universalul lugojean aflându-se la final de contract cu C.S.M.Lugoj.

Așa încât, la ora de start a pregătirilor ce vor fi reluate de antrenorii Ugljesa Segrt (principal) și Dragan Grbic (secund), din distribuția bănățeană vor face parte: Diana Balintoni (coordonator, căpitanul echipei), Bianca Albăstroiu (coordonator), Tamara Ignjic, Laura Petria, Georgiana Popa, Marija Zelenovic (extreme), Nina Kocic (universal), Adriana Popa, Patricia Bărbulescu (libero), Katarina Canak, Milena Koprivica, Andra Savu-Badiu (centrali). Alături de staff-ul tehnic enunțat se vor afla Vasile Canea (preparator fizic), Viktorija Fedko (fizioterapeut) și Mircea Roșu (statistician).

Un lot de 12 sportive, nu foarte numeros, dar echilibrat pe posturi, marile probleme apărute în intersezon (plecarea ambilor centrali – Petra / Roman la Medgidia / Voluntari) și necesitatea întăririi zonei extremelor fiind, sperăm, rezolvate prin cele trei noi veniri în echipă.

Noi reglementări CEV

Reglementări precise privind securitatea jocurilor oficiale internaționale vin și de la Confederația Europeană de Volei, fiecare club participant la competiții fiind obligat să aibă un “Ofițer de igienă”, responsabil pentru supravegherea și monitorizarea procedurilor medicale și protocoalelor stabilite.

Înaintea fiecărui meci, fiecare club trebuie să prezinte teste COVID negative, efectuate cu maximum 78 de ore înaintea partidei, idem oficialii CEV și arbitrii. Clubul organizator este obligat să dezinfecteze toate zonele care se folosesc în timpul meciului, vestiarele, birourile, toaletele, echipamentul de joc și mingile, după fiecare set. Reprezentanții mass-media și oficialii vor purta în permanență mască. La fel  spectatorii, dacă va fi cazul, aceștia trebuind să dispună de ieșire și intrare separată față de cea a oficialilor și sportivilor.

Vom reveni.  Țineți aproape de volei!

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.