Școlile din Lugoj vor primi bani de la guvern pentru prevenirea abandonului școlar

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Mai multe școli din Lugoj au fost declarate eligibile pentru un program de prevenire al abandonului școlar, demarat de guvern prin Ministerul Educației. Un total de 97 de școli din Timiș au fost incluse pe lista unităților care vor primi fonduri, sub formă de granturi, pentru dotări și pentru sporirea capacităților de prevenire a abandonului educațional.

În Lugoj, școlile care vor beneficia de fonduri sunt: Școala Gimnazială 12 Măguri; Școala Gimnazială 3; Școala Gimnazială 2; Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu”; Școala Gimnazială Nr. 4; Școala Gimnazială „Eftimie Murgu”. Singura școală de pe listă care are prioritate ridicată este cea de la Măguri, restul fiind de prioritate medie. Pentru cele 2.500 de școli incluse în program la nivel național, se vor acorda 543 milioane de euro, fiecare unitate de învățământ urmând să primească maximum 200.000 de euro.

Sumele acordate vor fi folosite pentru mentoratul profesorilor, activități tip after-school, asigurarea consilierilor școlari, excursii, vizite la diferite instituții, sau activități între una sau mai multe școli. Banii vor merge și spre dotarea școlilor cu echipamente IT, amenajarea spațiilor de lectură sau a curții școlare și abonamente la platforme educaționale. (N. S.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.