Continental, Draexlmaier, Hella și Flextronix vor să facă o pistă de testare auto în zona Lugojului și caută terenuri de aproximativ 400 de hectare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Direcția de strategii, diplomație, comunicare și cultură din cadrul Consiliului Județean Timiș a transmis către mai multe primării din zona Lugoj o cerere prin care solicită informații despre terenuri de aproximativ 400 de hectare.

În adresa Consiliului Județean Timiș, principalii producători din industria auto din regiune, respectiv Continental, Draexlmaier, Hella, Flextronix, intenționează realizarea unei piste de testare destinate industriei auto. Proiectul dorit de producătorii auto este similar proiectelor Zala Zone – Ungaria, (https://zalazone.hu), Triwo-Germania (www.triwo.de), Idiada-Spania (www.applusidiada.com), Bosch-Germania (www.bosch-mobility-solutions.com), se precizează în adresa transmisă primăriilor.

Consider împreună putem contribui la dezvoltarea sustenabilă a acestui proiect, care va asigura venituri suplimentare la bugetul UAT-ului pe care îl administrați, precum și la consolidarea rolului județului Timiș de pol de creștere și dezvoltare în domeniul înaltelor tehnologii, asigurând totodată și componenta de testare a rezultatelor cercetării.

Totodată, acest proiect va aduce beneficii semnificative în domeniul cercetăriiinovării, al atragerii de noi investiții generatoare de locuri de muncă cu înaltă calificare și bine remunerate, ceea ce va duce la creșterea calității vieții în județ și a veniturilor bugetare la nivelul UAT-ului dumneavoastră.

În măsura în care UAT-ul pe care îl conduceți are un astfel de teren la dispoziție, de aproximativ 400 ha, vă rugăm furnizați datele necesare despre teren (date cadastrale ale parcelei, situația accesului la utilități și accesul la infrastructura rutieră și feroviară, alte informații relevante legate de terenurile în cauză)”, se arată în adresa semnată de către președintele CJT, Alin Nica.

Primarii au termen până în 15 februarie să transmită informații despre terenuri, scrie lugojinfo.ro.

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.