Școala Gimnazială Balinț, parteneră a Asociației ,,Verde de Banat”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Școala Gimnazială Balinț este implicată în  proiectul „Un județ de 10″, proiect realizat în cadrul unui parteneriat între Consiliul Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Asociația „Verde de Banat”.

Activitatea a adus bucurie elevilor din clasa a V-a și a VI-a, deopotrivă, cât și informații privind plantarea și îngrijirea copacilor. S-au plantat 10 puieți de salcâm și 10  puieți de jugastru,urmând ca în următoarea perioadă să mai primim puieți de tei și mesteceni.Elevii vor beneficia de sesiuni educative oferite de Asociația „Verde de Banat”.

Cine-i harnic și muncește, crește! Niciodată nu e prea devreme să plantezi un copac. Luăm exemplu: ,,dacă el poate, nici noi nu ne lăsăm!”

,,Vrem ca în școlile din Timișoara și din județul Timiș elevii împreună cu învățătorii/profesorii lor să planteze și să îngrijească,an de an,un număr de arbori,pe care o să-i asigurăm noi.Sperăm să trezim interes în cât mai multe comunități.În această toamnă vrem să continuăm să plantăm cca 15.000 de puieți de stejar,jugastru,frasin,tei și salcâm.Avem mare nevoie de ajutor de a disemina mesajul nostru, precum și de companii care să ne sprijine misiunea de a înverzi pusta Banatului”,

ne-a declarant Iosif Martinescu, responsabil proiect.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.