Fundația Comunitară Timișoara premiază Campionii comunității noastre 2022

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

14 oameni și echipe care și-au pus amprenta în comunitatea în care trăiesc și lucrează au fost premiati de Fundatia Comunitară Timișoara în cadrul campaniei Campionii comunității noastre 2022.

Campionii comunității nostre 2022 au fost aleși din cadrul proiectelor desfășurate în acest an de către de Fundația Comunitară Timișoara și sunt un exemplu de implicare, dăruire și inovație pentru că au căutat soluții pentru a transforma un vis în realitate.

Cei 14 campioni și echipe de campioni fac parte dintre cele mai diferite domenii, de la educație la cercetare, de la arhitectură, la IT, însă cu toții au pus umărul ca locul în care trăiesc să devină un loc mai bun pentru cei din jur.

Campionii comunității noastre 2022 sunt: Daniela Brînzei (Școala Gimnazială nr 2, Timișoara), Costin Bleotu (Banat IT), echipa Biblicicleta Lugoj (Laura Secoșan, Simona Banda, Alina Polk și Daniela Țicu), Florina Ianculescu (Colegiul Național Bănățean), echipa Oana Florea și Oana Pătrașcu (Grup de inițiativă din Bocșa), Cosmin Ciorman (Liceul Teoretic General Dragalina Oravița), Simona Smultea (Asociația CevaDeSpus), Ancuța Sârbu (Asociația Educația la Sat), Mădălina Mahu (Asociația de Intervenție și Regenerare Comunitară), Adina Rău (Institutul Național de Cercetare Fizica Pământului), Mihaela Sichim (ATU Advertising); Echipa Hamilton România, Mihaela Pișleagă (Grupul de inițativă Micii Grădinari) și Mihai Petru Mărghitaș (Grupul de inițiativă Pro Liebling).

„Ne dorim să le mulțumim public și să le oferim recunoașterea și aprecierea noastră celor care se implică activ și își dedică timpul și energia pentru a schimba lumea în care trăiesc. Pas cu pas, datorită implicării acestor oameni în educația copiilor, sport, accesibilizarea pentru persoane cu deficiențe, cercetare pe înțelesul tuturor, societatea noastră se schimbă în bine”,

a spus Daniela Chesaru, director executiv al Fundației Comunitare Timișoara.

Cei 14 campioni vor fi prezentați în următoarea perioadă pe pagina de facebook a Fundației Comunitare Timișoara, cu momentul-surpriză în care au primit premiul, dar și pe pagina web www.fundatiacomunitaratimisoara.ro.

Campionii comunității noastre 2022

DESPRE

Adina Rău

Adina Rău este cercetător la Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare Fizica Pământului. A moștenit pasiunea pentru seismologie de la tatăl ei și mereu a dorit să împărtășească și cu ceilalți farmecul acestei științe, așadar a decis să creeze un Seismo Lab la Observatorul Seismologic din Timișoara, cu experimente practice, pe înțelesul copiilor.

Pentru deschiderea Observatorului seismologic din Timișoara către comunitate, Adina a primit premiul Campionul comunității noastre 2022. 

Daniela Brînzei

Daniela este profesoară de educație fizică și sport la Școala Gimnazială nr. 2 din Timișoara și este o persoană foarte dedicată pentru că își dorește mult să îmbunătățească starea infrastructurii sportive din școli și să îi încurajeze pe copii să practice sportul și să facă mișcare.

În 2022, Daniela a depus și a câștigat trei proiecte prin care a adus fonduri către școala unde își desfășoară activitatea, astfel încât a început prin promovarea educației sportive și mersului pe bicicletă prin fondul RO Bike Valley, continuând cu susținerea educației rutiere – prin programul Era Zero și terminând cu Sportul pentru toți, prin care a reușit să renoveze complet sala de sport a școlii. Pentru dedicarea sa, curajul și perseverența de care a dat dovadă, ea a primit premiul Campionul comunității noastre 2022.

Florina Ianculescu

Florina este profesoară de chimie la Colegiul Național Bănățean, însă asta nu a împiedicat-o să scrie un proiect pe sport. Deoarece curtea școlii era plină de beton, iar cei mici cădeau în continuu, i-a venit ideea că acolo ar trebui să fie un teren de sport sintetic. Zis și făcut, a aplicat pentru programul Sportul pentru toți, a câștigat proiectul iar astăzi, elevii de la Colegiul Național Bănățean se bucură de un teren de sport pe care se joacă zilnic, în siguranță. Florina Ianculescu a primit premiul Campionul comunității noastre 2022 pentru implicarea de care a dat dovadă.

Echipa Bibliocicleta Lugoj

Patru cadre didactice pasionate, din Lugoj, s-au reunit în cadrul proiectului Bibliocicleta Lugoj.  Laura Secoșan, Simona Banda, Alina Polk și Daniela Țicu au prins curaj și s-au format un grup de inițiativă pentru promovarea lecturii și a cărților, ținând evenimente lunare în parcurile din oraș. AU reușit să strângă în jurul lor o adevărată comunitate de copii, părinți și bunici, care le așteaptă să vină cu bibliocicleta lor să le spună povești. Echipa celor patru a primit premiul Campionul Comunității noastre 2022 pentru promovarea în tandem a ciclismului și a lecturii, prin programul RO Bike Valley.

Oana Florea și Oana Pătrașcu

Grupul de inițiativă condus de cele două profesoare de la Liceul Tehnologic Constantin Lucaci din Bocșa a pornit ca o dorință de a face activități pentru copiii din localitate. Chiar dacă pe parcurs, Oana Florea și Oana Pătrașcu s-au lovit de tot felul de greutăți, uneori chiar și lipsă de sprijin, ele au perseverat, au continuat și au reușit să facă ce și-au propus, un eveniment dedicat copiilor pe biciclete, despre care vorbesc și astăzi. Ele au primit premiul Campionul comunității 2022 pentru curajul și perseverența de care au dat dovadă.

Cosmin Ciorman

Cosmin Ciorman este „profu de sport” sau „dirigu” la Liceul Teoretic General Dragalina din Oravița. Din pasiune și cu multă înverșunare, a reușit să organizeze ediția a II-a Wolf’s Run, o competiție sportivă dedicată exclusiv copiilor sub 14 ani și care a adunat la start peste 600 de elevi din tot Banatul. Dar el nu a fost singur, ci a reușit să îi responsabilizeze pe elevii de liceu să se implice în organizare.

El a primit premiul Campionul comunității noastre 2022 pentru încrederea oferită elevilor săi și pentru promovarea zonei Oravița prin evenimentele sportive organizate prin programul RO Bike Valley.

Simona Smultea

Simona este co-președinele Asociației Ceva de Spus și de ani de zile este vocea persoanelor cu diferite deficiențe. Pentru că este nevăzătoare, își dorește ca Timișoara, orașul în care trăiește și locuiește să devină cât mai accesibil pentru nevăzători și nu numai. În acest an, a transmis o propunere către administrația locală pentru bugetarea participativă însă, nu a strâns suficiente voturi pentru finanțare. Simona a continuat să demonstreze nevoia reală a nevăzătorilor pentru a se putea deplasa în siguranță, iar acum proiectul urmează să fie implementat de administrația locală. Pentru perseverența de care a dat dovadă în susținerea accesibilizării persoanelor nevăzătoare, Simona Smultea a primit din partea Fundației Comunitare Timișoara premiul Campionul comunității noastre 2022.

Ancuța Sârbu

De câțiva ani, Ancuța Sârbu de la Asociația Educația la Sat a luat în grijă copiii proveniți din familii defavorizate, din Coșteiu, Timiș. 30 de copii din sat vin la centrul de zi Educația la Sat pentru a-și face temele, a învăța, pentru a scrie, a citi și a număra. Cu toate că zilnic se confruntă cu greutăți, cu emoțiile și cu neajunsurile copiilor, Ancuța continuă să țină porțile deschise centrului de zi. Pentru implicarea în educarea copiilor din Coșteiu, Ancuța Sârbu a primit premiul Campionul comunității noastre 2022.

Mihaela Sichim

Miha este economist și lucrează în marketing, ca director executiv la ATU Advertising. Foarte practică și mereu cu idei și soluții la îndemână, ea a fost permanent alături de Fundația Comunitară Timișoara, cu idei creative și inspirate și tot felul soluții, dar și prin conectarea mediului economic, cu cel al organizațiilor neguvernamentale. Pentru implicarea sa ca antreprenor în sprijinul comunității, ea a primit premiul Campionul comunității noastre 2022.

Costin Bleotu

Costi este președintele Banat IT, a studiat Automatică și Calculatoare și este dedicat comunității locale și naționale. Fie că se implică voluntar sau nu, Costi lucrează cu diferite organizații sau instituții din oraș unde dezvoltă partea de date, platforme interne și tehnologii online, care ajută societatea civilă. Pentru promptitudinea cu care s-a implicat în adaptarea tehnologiei la nevoile comunității, în special în programul Timișoara pentru Ucraina, el a primit premiul Campionul comunității  noastre 2022.

Mihaela Pişleagă

Mihaela Violeta Pișleagă este asistent universitar în cadrul Facultății de Construcții, absolventă a Facultății de Hidrotehnică, specializarea Amenajări pentru protecția apei și solului și doctor în domeniul Ingineriei Civile. Proiectul Micro grădina mobilă a grupului de inițativă Micii Grădinari s-a născut din pasiunea pentru natură a trei prieteni pentru a aduce copiii mai aproape de știință și mediu înconjurător. Pentru implementarea unui proiect mobil care a adus tinerii mai aproape de educaţia STEAM în cadrul programului Fondului Științescu Timișoara, Mihaela a primit premiul Campionii comunității noastre 2022.

Mihai Petru Mărghitaş

Mihai Petru Mărghitaș este absolvent al Facultății de Mecanică, inginerie – medicală, doctorand și cercetător la INCEMC Timișoara, dar este şi un voluntar dăruit, obișnuit să se implice în taberele de vară pentru copii organizate inițial de Asociația Pro Liebling. De mai bine de 2 ani şi-a propus să ducă tabăra la un alt nivel şi să aducă tehnologia mai aproape de copii. Mihai le-a arătat elevilor din satul natal, participanți la Summer Camp Liebling, cum se proiectează pe calculator, cum se imprimă 3D, cum se folosește Arduino sau simulatorul de condus mașina şi multe alte activități care presupun drag de natură şi de patrimoniu material şi imaterial local. Pentru modul în care a adus știința și tehnica în mijlocul copiilor din mediul rural prin fondul Științescu Timișoara, Mihai a primit premiul Campionii comunității noastre 2022.

Echipa Hamilton România

HAMILTON Central Europe este parte din comunitate și părtaș la povestea Fundației Comunitare Timișoara, fiind finanțatorul strategic local al Fundației.

De peste 60 de ani la nivel global și din anul 2013 în România, Hamilton a format o echipă de experți, care colaborează la nivel mondial pentru a redefini și pentru a promova cercetarea, dezvoltarea și producția în industria științei vieții. Instrumentele de precizie ridicată și accesoriile de aparatură medicală, dezvoltate și fabricate de Hamilton Central Europe în Timiș, au ca destinație laboratoare de cercetare și secții de terapie intensivă din întreaga lume.

Dezvoltare prin dedicare, colaborare prin implicare și cercetare prin pasiune sunt principiile după care Hamilton Central Europe se ghidează în calea ei spre excelență și pe care dorește să le transmită prin sprijinirea programelor Fundației Comunitare Timișoara

Pentru că echipa Hamilton are încrederea că proiectele comunitare în care se investește azi vor avea un impact favorabil asupra societății de mâine, echipa a primit premiul Campionii comunității noastre 2022. 

Madalina Mahu

Madalina Mahu este arhitect, implicată in inițiative de protejare a patrimoniului orașului si un membru activ al comunității cartierului Fabric. Dorește sa contribuie la regenerarea zonei, unde a derulat proiecte cu impact urbanistic și social. Respectul față de trecut se împletește cu speranța pentru viitor sub forma proiectelor demarate pentru și despre copii, alături de Asociația de Intervenție și Regenerare Comunitară. Crede cu convingere ca interacțiunile în comunitate au cel mai mare impact si prezinta beneficii pe termen lung atunci când implicăm tinerii. Proiectele de educație informala desfășurate în Timișoara dar și la Lugoj le prezinta copiilor noi provocări și îi încurajează să își urmeze visele, prezentându-le variante de dezvoltare si noi oportunități.

Diplomă de merit pentru activarea de comunități din Lugoj și Timișoara în cadrul Fondului pentru un viitor mai bun în comunități.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.