Schimbări privind fișa medicală pentru obținerea permisului auto

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Obținerea permisului auto. Fișa medicală obligatorie pentru obținerea sau reînoirea permisului de conducere se face după noi reguli. Actul va fi valabil un an de zile de la emitere, nu șase luni, ca până acum. În plus, apar noi examinări. 

Obținerea permisului auto. Fișa medicală necesară la obținerea sau reînnoirea permisului auto este valabilă timp de un an de la emitere, în condițiile în care aceasta avea până acum o valabilitate de doar șase luni, conform unui ordin apărut în Monitorul Oficial, informează avocatnet.ro.

Obținerea permisului auto. Totodată, a apărut un nou model al fișei medicale, ce conține și examinarea de pneumologie, pentru cei care vor permis pentru mașini mari, pentru a vedea dacă au apnee. Însă trebuie precizat că șoferii suspectați de apnee deja sunt obligați din 2015 să obțină un aviz medical pentru a avea permis auto, mai notează sursa citată.

Obținerea permisului auto. Așadar, singura schimbare, în afară de valabilitate, este apariția, pe lista examinărilor medicale necesare, a pneumologiei.

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.