Schimbare de sistem în Europa

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Teoretic, șaisprezece echipe se vor alinia la startul optimilor de finală ale Challenge Cup, acolo unde România are în acest an trei re-prezentante: campioana CSM Volei Alba Blaj, vicecampioana Dinamo București (retrase din Champions League) și CSM Lugoj, calificată în urma ocupării poziției a cincea în ediția trecută de campionat în Divizia A1. CSM Târgoviște (în Ucraina) și Știința Bacău (în Serbia) evoluează în CEV Cup. În prezent însă, se desfășoară șaispre-zecimile de finală. În Challenge Cup, dintre grupările românești, Blajul și Lugojul joacă direct în optimi, acolo unde cu siguranță va ajunge și Dinamo, favorită clară în dubla cu AJM do Porto (Portugalia).

Iată și echipele de pe tabloul Challenge Cup, competiție în care sportivele antrenate de tehnicienii Ugljesa Segrt și Dragan Grbic au evoluat și în sezonul trecut, în care au eliminat vicecampioana Cehiei – Dukla Liberec, și au fost eliminate de THY Turkish Airlines Istanbul, a șasea echipă a celui mai tare campionat din Europa și din lume, cel al Turciei: Sistem Yesilyurt Istanbul (Turcia), Kairos Ponta Delgada (Portugalia) sau Jedinstvo Stara Pazova (Serbia), Kaunas VDU (Lituania) sau Schaffhausen (Elveția), CV Gran Canaria (Spania) sau Sliedrecht (Olanda), Vandoeuvre Nancy (Franța), THY Istanbul (Turcia), MCM Diamant Kaposvar (Ungaria), Vardar Skopje (Macedonia) sau Hameenlinna (Finlanda), UVC Holding Graz sau Linz Steg ( ambele Austria), CSM Volei Alba Blaj, Dinamo București (România) sau AJM do Porto (Portugalia), VK Prostejov (Cehia), VK Brusno (Slovacia) sau Sanaya La Laguna (Spania), UKF Nitra (Slovacia), TJ Ostrava (Cehia) sau Rigas Volejbola (Estonia) și C.S.M. Lugoj (România).

În grupuri de cinci-șase reprezentanți, la ore diferite, câte 45 minute pentru fiecare grup,  (ținând cont de tabloul de împerechere cunoscut deja), întâlnirea online organizată de Confederația Europeană de Volei a avut rol de consultare a cluburilor privind modul de continuare a competiției în actualele con-diții, impunând însă disputarea optimilor împreună cu sferturile de finală (deci implicând 4 formații) în același oraș – gazdă. S-au expus pozițiile fiecărui club, urmând ca până vineri, 13 noiembrie, să fie trimise la CEV documente oficiale de la cluburi, iar luni, 16 noiembrie, tot în meeting online, să se ia hotărârea finală. Este foarte posibil ca, într-una din perioadele  8 – 10 decembrie sau 15 – 17 decembrie, nestabilită încă, voleibalistele CSM Lugoj să facă deplasarea la Nancy, în Franța, sau Istanbul, Turcia, pentru faza optimi/sferturi, în compania THY Turkish Airlines Istanbul (meci sau meciuri eliminatorii), cealaltă optime de finală opunând lui Vandeouvre Nancy pe calificata dintre CV Gran Canaria (Spania) și Sliedrecht Sport (Olanda). După care învingătoarele se întâlnesc în sferturi, pentru calificarea în semifinale. Vom reveni cu decizia CEV în numărul viitor.

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.