Volei, Divizia A1: Trei echipe cu mari probleme!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În formula inedită adoptată de F.R. Volei în consens cu cluburile reprezentate în prima ligă a voleiului autohton, turneele cu numărul doi ale Diviziei A 1  s-au desfășurat în patru localități din țară: Tg.Mureș, Medgidia, Bacău și Galați. S-au jucat, conform programului, etapele trei și patru, fiecare dintre cele trei date programând câte un joc în mini-grupa din orașul gazdă, cu excepția grupelor 3 și patru, care au fost văduvite de prezența echipelor din Cluj și Lugoj, datorită cazurilor de Covid 19 înregistrate la testările obligatorii efectuate cu 48 de ore înaintea startului turneelor. Nelipsind mult ca a treia absență să fie chiar a campioanei, care a reușit, în condițiile unui lot numeros, să prezinte un lot valid în turneul de la malul Dunării.

Grupa 1 (Târgu Mureș):

Medicina Tg. Mureș – CSO Voluntari

3 : 2 (25:21, 20:25, 20:25, 25:17, 15:10)

CSO Voluntari – Dinamo 0 : 3 (14:25, 13:25, 22:25)            

Medicina Tg. Mureș – Dinamo 0 : 3 (21:25, 18:25, 15:25)

Favorita în alb-roșu, Dinamo, n-a avut mari probleme în a se impune în ambele manșe, beneficiind de un lot chiar mai valoros ca sezonul trecut, în care a obținut argintul național. Totuși, replică notabilă a gazdelor, un team cu nouă sportive străine, caracterizat de o defensivă remarcabilă și o foarte bună atmosferă de echipă. Voluntari, formația pregătită de Valerijan Luka, deși cu nume importante în teren, nu reușește victorii, deși a fost aproape în două rânduri, resimțind absența de ultimă oră a Gabrielei Bălae, accidentată înaintea primei etape și scoasă din circuit pentru câteva luni, din păcate.

Remarcate: Sara Pavlovic, Danijela Dzakovic, Raisa Ioan, Alsten Paige (Tg. Mureș), Loredana Filipaș, Aleksandra Cveticanin, Edina Selimovic (Voluntari), Eli Uattara, Milagros Collar, Nasya Dimitrova, Silva Teodoro, Kristina Guncheva (Dinamo).

Grupa 2 (Medgidia):

CS Medgidia – Rapid = 3 : 1 (25:20, 25:17, 24:26, 25:15)

Rapid – Volei Alba Blaj = 2 : 3 (26:24, 25:19, 21:25, 16:25, 8:15)

CS Medgidia – Volei Alba Blaj = 0 : 3 (17:25, 19:25, 22:25)  

Absența celor mai valoroase patru sportive ale cam-pioanei – coordonatoarea Ana Antonjevic (în top 10 euro-pean), Ioana Baciu, Maja Aleksic și Bojana Milenkovic (infectate cu Covid) din lotul deplasat în Dobrogea era să coste scump gruparea ardeleană, feroviarele, care au schimbat (în bine) aproape toată echipa în vară fiind aproape de o incredibilă victorie de trei puncte, după 2 : 0 și 19 : 16 setul ce putea fi decisiv! Decisive au fost, din acel moment, sârboaicele Markovic și Popovic (campioană mondială acum doi ani) și Ramona Rus, fostă componentă a C.S.M. Lugoj. Cele care au condus ostlitățile și în meciul aparent mai greu, dar câștigat mai ușor, cu echipa-gazdă.

Remarcate: Cristina Miron (Cazacu), Andreea Petra, Adriana Matei, Diana Ariton (Medgidia),  Denisa Rogojina-ru, Alexandra Sobo, Silvia Coman (Rapid),  Ramona Rus, Reka Bleicher, Bojana Markovic și Silvija Popovic (Blaj).

Grupa 3 (Bacău)

Știința Bacău – FC Argeș = 3 : 0 (25:11, 25:20, 25:18)

FC Argeș – U Cluj = 3 : 0  – neprezentare

Știința Bacău – U Cluj = 3 : 0 –  neprezentare

Formația clujeană nu s-a putut prezenta la turneu, fiind afectată de rezultatul testelor efectuate și neputând alinia numărul minim necesar (6) de sportive impus de F.R.Volei pentru a începe jocurile. În aceste condiții s-a jucat un singur meci, câștigat simplu de o formație gazdă evident superioară piteștencelor, și acestea cu două absențe importante (Knezevic și Jakic) din lot.

Remarcate: Slavina Koleva, Kinga Kasprzak, Natasa Cikiriz, Lorena Ciocian (Bacău), Vanja Varbanova, Dani-ela Lupescu, Dijana Vukovic (Pitești).

Grupa 4 (Galați)

Belor Galați – CSM Târgoviște = 1 : 3 (20:25, 25:21, 18:25, 8:25)

CSM Târgoviște – CSM Lugoj = 3 : 0 – neprezentare

Belor Galați – CSM Lugoj = 3 : 0 – neprezentare

După primul caz important din lot (centrul sârb Katarina Canak, care nu a făcut deplasarea nici la primul turneu, de la Blaj), au urmat încă șapte cazuri (cinci pozi-tive – Nina Kocic, Bianca Albăstroiu, Marija Zelenovic, Diana Balintoni, Andra Badiu și două neconcludente – Adriana Popa și Patricia Bărbulescu) care au eliminat orice șansă a lugojencelor de a se deplasa la turneul de la Dunăre în condiții regulamentare. Astfel că, având mare parte din lot indisponibil și pentru a evita posibile complicații, activitatea a fost întreruptă total pentru câteva zile, în speranța revenirii la o conjunctură cât de cât normală. Evident că, în aceste condiții, pierzând la masa verde meciuri în care aveam șanse la puncte, clasamentul ar putea fi serios perturbat în cazuri similare.

Remarcate: Elena Becheva, Lara Vukasovic, Borislava Saykova (Galați), Heydi Alvarez Casanova, Dominika Sobolska, Irina Trushkina, Gergana Dimitrova, Rodica Buterez (Târgoviște).

Pentru CSM Lugoj, în mod normal, urmează turneul cu numărul trei, la Lugoj, programat în Sala Sporturilor în perioada 20-22 noiembrie, când voleibalistelele antrenate de cuplul Segrt – Grbic întâlnesc două grupări cu loturi mult întărite în intersezon, CSO Voluntari (20.11) și CS Medgidia (22.11). Chiar dacă, în acest moment aproape tot lotul C.S.M. se află în izolare la domiciliu, pregătirea în sală fiind stopată, sperăm ca retestările ce vor avea loc să permită reluarea antrenamentelor, fie și pentru 50 % din lot, în așa fel încât startul turneului lugojean să le găsească pe echipierele  CSM măcar cu câteva antrenamente în picioare. Este nevoie de puncte în clasament, fiindcă startul a fost și dificil, și mult influențat de problemele medicale apărute masiv în cadrul lotului.

Suntem, însă, doar după patru etape. Și, nu uitați, țineți aproape de volei!

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.