Să nu facem din țânțar, armăsar!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Gata, e oficial, a început lupta cu invazia de insecte! Așa că îți propunem un plan de luptă și două arme veritabile pentru a câștiga războiul cu neprietenoasele creaturi mici. O vorbă românească plină de înțelepciune spune să nu facem din țânțar, armăsar! Valabilă și la propriu și la figurat, expresia am putea traduce-o astfel: să avem ce ne trebuie în lupta cu țânțarii, muștele și alte insecte, pentru a nu avea alte surprize! Și, în același timp, să prevenim o pierdere de timp, de bani și, mai ales, de sănătate, făcând investiții minime!

În urmă cu câteva zile, un post de știri românesc, relata cum, în plină vară, marile orașe din România se confruntă cu o masivă invazie a țânțarilor. Oamenii îndreaptă degetul înspre autorități, dând vina pe reacția târzie a acestora, dar familiile lor, copiii lor, mai ales, oare se pot mulțumi cu aceste vorbe și discuții? Știrile meteo ne mai anunță că ploile din ultima vreme, care nu se vor opri prea curând, vor favoriza apariția, într-un număr semnificativ, a acestor insecte aducătoare de boli grave.

Pe glob, cele 2500 varietăți de țânțari ucid sute de mii de oameni în fiecare an, mai mult decât au reușit toate războaiele la un loc. Nicio altă înțepătură nu ucide și nu îmbolnăvește la fel de mulți oameni. Te-ai întrebat vreodată de ce țânțarii-femelă (căci masculii se hrănesc cu nectar sau sucuri din plante) atacă mai des anumite persoane și pe altele nu? Aceștia se ghidează prin identificarea căldurii și a dioxidului de carbon emis de corpul uman – astfel că femeile însărcinate și persoanele cu greutate peste medie sunt adesea victime deoarece consumă mai multă energie. Țânțarii se mai ghidează și după simțul mirosului, acesta datorându-se bacteriilor de pe pielea noastră.

Muştele – considerate paraziți – sunt un agent supărător tipic, precum și un dăunător igienic Prin depunerea ouălelor și din cauza etapei de hrănire a larvelor, ne pot contamina mâncarea prin defecare și, în special, prin regurgitare, transmițându-ne bacteria Helicobacter pylori, care poate cauza ulcer.

Plecând de la aceste date, pe cât de certe, pe atât de cutremurătoare, PONS RO PRODCOM va invită să vă protejați de toate aceste insecte cu:

Așa că hai să ne menținem calmul și să avem spor la cumpărături!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.