Pasiunea pentru mașini și rafinamentul mărcii Mercedes

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Pasiunea pentru mașini și mai ales pentru eleganța și rafinamentul mărcii Mercedes l-a făcut pe un bănățean să achiziționeze șase autoturisme vechi și să-și realizeze propriul mini parc auto. Este vorba de Andrei Puținelu, un colecționar de 33 de ani, din Lugoj. Pasiunea pentru mașini o are de mic, dar atașamentul față de renumita marcă germană îl are de la moartea prințesei Diana, care în 1997 și-a găsit sfârșitul într-un teribil accident de circulație, aflându-se într-un model asemănător cu una dintre mașinile pe care Andrei le are în curte.

„Cel mai mult m-am axat pe modelul W 140, deoarece m-a fascinat încă din anul 1997, anul în care prințesa Diana a avut accident într-o astfel de mașină. Pasiunea o am de mic copil, cum de altfel cred că toți aveam pasiunea asta cu mașini de pompieri, utilitare, dar pentru modelul acesta, pentru W 140, pentru Mercedes în general, pentru clasa S, din 1997, de când a murit prințesa Diana și am început să investighez mai pe îndelete această ma-șină. Am descoperit că practic este indestructibilă, am descoperit că nu s-a înregistrat până în acel moment vreun accident mortal cu această mașină și asta mi-a ridicat multe semne de întrebare despre teoriile vehicu-late în jurul morții prințesei Daiana, care, după mine, cred că sunt relativ adevărate. Nu ai cum să mori în așa ceva”,

a declarat Andrei Puținelu, colecționar.

Majoritatea mașinilor pe care Andrei le deține sunt W140, cea mai veche din 1991, însă printre modele are și W 210 și W220.

„Modelul  acesta este un W220, al patrulea din Seria S class de la Mercedes care a fost și el fabricat cu simț de răspundere. Ce e de notat la modelul acesta este că este foarte dotat. Avem ventilație și avem încălzire în scaune. Avem scaune cu memorii față-spate, scaune electrice, oglinzi electrice, xenoane adaptive, xenoane cu spălare, patru zone de climă”,

a precizat Andrei Puținelu.

Până acum pasiunea a fost costisitoare pentru tânărul colecționar lugojean. Andrei a investit zeci de mii de euro în mașini. Pe lângă prețul lor la cumpărare, întreținerea este foarte scumpă, trebuind periodic reparate și vopsite. Pe viitor Andrei și-a propus să participe la diferite expoziții și retroparade cu mașinile pe care le deține.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.