Pasiunea pentru mașini și rafinamentul mărcii Mercedes

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pasiunea pentru mașini și mai ales pentru eleganța și rafinamentul mărcii Mercedes l-a făcut pe un bănățean să achiziționeze șase autoturisme vechi și să-și realizeze propriul mini parc auto. Este vorba de Andrei Puținelu, un colecționar de 33 de ani, din Lugoj. Pasiunea pentru mașini o are de mic, dar atașamentul față de renumita marcă germană îl are de la moartea prințesei Diana, care în 1997 și-a găsit sfârșitul într-un teribil accident de circulație, aflându-se într-un model asemănător cu una dintre mașinile pe care Andrei le are în curte.

„Cel mai mult m-am axat pe modelul W 140, deoarece m-a fascinat încă din anul 1997, anul în care prințesa Diana a avut accident într-o astfel de mașină. Pasiunea o am de mic copil, cum de altfel cred că toți aveam pasiunea asta cu mașini de pompieri, utilitare, dar pentru modelul acesta, pentru W 140, pentru Mercedes în general, pentru clasa S, din 1997, de când a murit prințesa Diana și am început să investighez mai pe îndelete această ma-șină. Am descoperit că practic este indestructibilă, am descoperit că nu s-a înregistrat până în acel moment vreun accident mortal cu această mașină și asta mi-a ridicat multe semne de întrebare despre teoriile vehicu-late în jurul morții prințesei Daiana, care, după mine, cred că sunt relativ adevărate. Nu ai cum să mori în așa ceva”,

a declarat Andrei Puținelu, colecționar.

Majoritatea mașinilor pe care Andrei le deține sunt W140, cea mai veche din 1991, însă printre modele are și W 210 și W220.

„Modelul  acesta este un W220, al patrulea din Seria S class de la Mercedes care a fost și el fabricat cu simț de răspundere. Ce e de notat la modelul acesta este că este foarte dotat. Avem ventilație și avem încălzire în scaune. Avem scaune cu memorii față-spate, scaune electrice, oglinzi electrice, xenoane adaptive, xenoane cu spălare, patru zone de climă”,

a precizat Andrei Puținelu.

Până acum pasiunea a fost costisitoare pentru tânărul colecționar lugojean. Andrei a investit zeci de mii de euro în mașini. Pe lângă prețul lor la cumpărare, întreținerea este foarte scumpă, trebuind periodic reparate și vopsite. Pe viitor Andrei și-a propus să participe la diferite expoziții și retroparade cu mașinile pe care le deține.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.