România – Volei U 18, din nou între primele șase națiuni din lume!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Foto 1

Dan H. BRUDIU

Promiteam că vom reveni cu detalii despre splendida performanță a voleiului românesc înregistrată la Campionatul Mondial din Mexic destinat sportivelor junioare sub 18 ani. Evoluând într-o companie selectă și înregistrând câteva rezultate-surpriză, în urma unor meciuri extrem de reușite, echipa națională de tineret sub 18 ani (U18) a României, pregătită de profesorul Marius Macarie – a reușit egalarea celei mai bune performanțe la acest nivel obținută în urmă cu doi ani la C.M. disputat în Egipt.

După ce a trecut de  3 : 0 cu Puerto Rico, 3 : 0 cu Nigeria, 3 : 2 cu Thailanda, cedând doar în fața campioanei mondiale în acel moment – 1 : 3 cu SUA (meciuri în grupă), sportivele noastre au eliminat, în optimi, Slovacia cu 3 : 2, fiind învinse în sferturi cu 3 : 0 de Italia în sferturi, dar reușind bomba victoriei contra Turciei cu 3 : 1 în primul meci din turneul 5 – 8 şi disputând finala 5 – 6 (0 : 3) contra unei alte mari forțe în voleiul feminin, Brazilia.

De menționat prezența și mai ales evoluția tinerei Andrei Savu – Badiu (foto 1) titulară în toate jocurile de la Durango pe postul de central în sextetul României, voleibalista lugojeană crescută la Clubul Sportiv Școlar fiind una din remarcatele reprezentativei noastre, ocupantă a poziției a șasea în ierarhia mondială !

Valoarea performanței voleiului juvenil lugojean este cu atât mai remarcabilă, cu cât colegele Andrei Badiu  Georgiana Popa și Patricia Bărbulescu (foto 2) au reușit, în calitate de componente ale naționalei, aceeași excelentă performanță în urmă cu doi ani.

Campionatul Mondial Under 20 a fost câștigat de Rusia, care a trecut de Italia în finală cu 3 : 0. Bronzul mondial a revenit echipei Statelor Unite ale Americii, care a trecut de Serbia cu 3 : 1.

Primele 12 clasate în ierarhia finală: 1. Rusia, 2. Italia, 3. SUA, 4. Serbia, 5. Brazilia, 6. România, 7. Turcia, 8. Polonia, 9. Argentina, 10. Rep. Dominicană, 11. Thailanda, 12. Slovacia.

Se cuvin recunoștință și felicitări tuturor celor care au crescut, s-au ocupat și se ocupă în continuare de aceste sportive. Georgiana Popa se află din sezonul 2016-2017, iar Andra Badiu – Savu și Patricia Bărbulescu din 2018-2019 și în lotul de prima ligă al senioarelor de la Clubul Sportiv Municipal Lugoj.

Foto 1
Foto 1
Foto 2
Foto 2

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.