Lugojul cedează vicecampioanei și așteaptă Dinamo în week-end

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan H. BRUDIU

C.S.M. Volei Alba Blaj – C.S.M. Lugoj = 3 : 0 (25:19, 25:16, 25:20)

C.S.M. V.A. Blaj:  Gergana Dimitrova (17), Nada Ninkovic (5), Viktoriia Russu (13), Olga Strantzali (5), Sladjana Mirkovic (5), Jovana Kocic (4), Milica Ivkovic, Jovana Cirkovic, Sorina Miclăuș, Iarina Axinte, Ștefania Cheluță.

Antrenori: Stevan Ljubicic, Igor Bucevac.

C.SM. Lugoj:  Loredana Filipaș (14), Tanja Sredic (7), Georgiana Popa (5), Bojana Celic (6), Petya Barakova (2), Sara Sakradzija (2), Simina Străchinescu, Andreea Gemănariu (1), Katarina Canak (1), Andra Badiu-Savu, Adriana Popa.

Antrenori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic.

Statistică:  C.S.M. Volei Alba Blaj – CSM Lugoj  =  total puncte:  57 : 37  (din atac 46 : 27), din serviciu: 8 : 4,  blocaje cu punct: 3 : 6.

Odată ce s-a revenit la posibilitatea folosirii nelimitate a sportivelor străine în teren, ca urmare a unei decizii mai mult decât ciudate a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care a considerat că impunerea unui număr de doi sportivi români în sextet constituie discriminare la adresa voleibalistelor de naționalitate străină (!!), clubul din Blaj a redevenit favorit cert la supremația națională. Asta încât majoritatea grupărilor au construit loturile ținând cont de comunicările FRV din aprilie, încercând să achiziționeze românce cât mai puternice, în timp ce vicecampioana și-a blindat sextetul cu sportive de clasă, unele campioane europene, mondiale sau vicecampioane olimpice, contestând și anulând inexplicabil și ilogic la CNCD  hotărârea Consiliului Director al F.R. Volei. O nedreptate împotriva căreia FRV s-a îndreptat în instanță. Dar, cel puțin turul , se va desfășura în aceste condiții, care avantajeaza clar  Blajul în disputa cu toate oponentele sale.

E cazul impresionantei coordonatoare sârbe Sladjana Mirkovic, sosită din Turcia (umbra celei mai valoroase coordonatoare din lume în naționala lui Terzic, Maja Ognjenovic) cu o viziune remarcabilă a jocului, combinații de efect, blocaje și servicii de mare eficiență. Alături de aceasta, internaționalele sârbe Ninkovic și Kocic, grecoaica Strantzali, bosniaca Ivković, rusoaica…Russu (!) și, mai ales, lidera campioanei Târgoviște din sezonul trecut, bulgăroaica Dimitrova, realizatoarea recordului de puncte al jocului.

Lugojul n-a evoluat la nivelul maxim al posibilităților, serviciile și combinațiile rapide ale gazdelor punând în dificultate planul tactic pregătit pentru această partidă. Echilibrate începuturile de set până spre mijlocul lor, insuficient însă pentru a smulge puncte gazdelor în partida lor de debut în fața propriilor suporteri. Autoare a 14 puncte, Loredana Filipaș n-a fost îndeajuns suplinită de extreme, iar combinațiile pe centru, caracteristică importantă a jocului lugojean condus de Petya Barakova, au fost mult îngreunate de preluarea mai puțin eficientă în condițiile serviciului foarte bun al Blajului.

Arbitraj foarte bun al cuplului T.Pop – A.Savu (Cluj).

ACS Volei Turda – CSM Tîrgoviște = 0 : 3 (17:25, 17:25, 14:25)

Disputat la Cluj, jocul a prezentat o echipă ardeleană la care antrenorul brazilian Antonio Rizola Neto nu a avut întregul lot la dispoziție, dintre transferurile de notat evoluând doar internaționala argentiniană Carla Castiglione, columbiencele Velesquez, Toro și Pasqua absentând motivat. Oricum, campioana dâmbovițeană, condusă de galonatul antrenor italian Giovanni Caprara, nu a forțat prea mult, rulând întreg lotul avut la dispoziție pentru o victorie previzibilă.

Univ. NTT Data Cluj – Rapid Buc. = 0 : 3 (15:25, 11:25, 19:25)

Cu o formație alcătuită în totalitate din românce (din care fac parte și fostele componente ale CSM Lugoj Preda și Cauc), studentele n-au pus niciun moment (nici nu prea aveau cum) reale probleme alb-vișiniilor, care vor fi și în acest sezon o nucă tare pentru orice echipă cu pretenții. Față de anul trecut, pe lângă omogenitatea lotului rapidist, atu-uri importante în terenul Rapidului par a fi rusoaica Ivanova și brazilianca Apollinario Correa.

CSO Voluntari  – Dinamo București = 3 : 0 (25:21, 25:16, 25:19)

Meci și rezultat care confirmă că trupa de lângă București a dobândit calibru de echipă de podium. Nu doar Nneka Onyejekwe și Eli Uattara, vedetele transferate în vară la Voluntari, ci și coordonatoarea Kapelovies, bielorusa Valadzko, un grup de poloneze (Jasek-Zakoscielna) și sârboaice (Vukovic-Milovic-Cenovic), alături de care a revenit Gabriela (Bălae) Dan, sunt argumente care dau dreptul grupului antrenat de sârbul Milan Ljubicic la mari speranțe în noua ediție de campionat.

Dacia Mioveni  – Știința Bacău = 3 : 0 (25:15, 25:19, 25:11)

Concomitent, două surprize: rezistența scăzută a oaspetelor antrenate de Florin Grapă, cu un lot diluat față de cel din sezonul trecut, dar și jocul eficient și spectaculos al formației argeșene în noua și frumoasa sală polivalentă din Mioveni. Slovaca Romana Kriskova, împreună cu Adina Stanciu (ex-Cluj), plus braziliencele Bernardes Felix și Pereira da Silva au fost remarcatele gazdelor la prima victorie a stagiunii. În mod cert, echipa nou-promovată din Argeș va fi greu de învins în propria sală.

CS Medgidia – SCM Univ. Craiova = 3 : 0 (25:23, 25:14, 25:20)

Chiar dacă au evoluat curajos, craiovencele au cedat finalurile de set în fața unui lot evident superior, întărit considerabil prin prezența a două campioane (Diana Calotă și Alexandra Trică de la Târgoviște) și două vicecampioane (Ioana Baciu și Ramona Rus, de la Blaj). Dobrogencele – locul patru în ediția precedent de campionat – vor constitui cu siguranță  una din protagonistele luptei pentru medalii în acest an. Mai ales că ele au probat valoare și în stagiunea trecută, când au prins poziția a patra după un campionat aproape perfect.

Etapa a doua programează întâlniri mai echilibrate decât prima, meciurile din Giulești, de la Târgoviște, Craiova și Lugoj prezentând la start echipe oaspete ce se vor bate serios pentru puncte.

C.S.M. Lugoj – Dinamo București

În tabăra dinamovistă se găsesc sportive cu mare experiență, cum sunt bulgăroaica Mariya Karakasheva și sârboaica Milica Zivanovic, dar și una din cele mai eficiente sportive ale campionatului Serbiei anul trecut, universalul Jelena Vulin. În lot se mai află Cristina Miron (Cazacu), Denisa Ionescu și Marisa Radu, dintre voleibalistele romance care au evoluat sub tricolor, dar și talentate junioare cum sunt Alexandra Ion, Tara Cristea, Dalia Vârlan, Maria Nemeș și Theodora Iancu, componente ale naționalei U 18 care a ocupat poziția a șasea la recentul Campionat Mondial din Mexic.

C.S.M. Lugoj pregătește partida cu elevele antrenorului Milos Gavrilovic prin două antrenamente zilnice, lotul fiind valid cu excepția coordonatoarei Lorena Ciocian, indisponibilă dinaintea meciului de la Blaj. O victorie în meciul din week-end poate prefața o perioadă bună, cu deplasare ulterioară la Turda, urmată de un joc pe teren propriu cu Rapid București. Sunt posibile nouă puncte ? Ni le dorim, sunt speranțe pe care vom căuta să le transformăm în certitudini, fiți așadar alături de noi.

Vă așteptăm la sală sâmbătă !

Etapa a doua, sâmbătă, 16 octombrie: 

C.S.M. Lugoj – Dinamo București (Sala Sporturilor, orele 18.30)

C.S.M. Volei Alba Blaj – ACS Volei Turda

Rapid București – CSO Voluntari

Știința Bacău – Universitatea NTT Data Cluj

SCM Universitatea Craiova – Dacia Mioveni

CSM Tîrgoviște – CS Medgidia (luni, 18 octombrie, orele 17.00, în direct la TVR 3)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.