Rezultatele Concursului Naţional de Soft „Grigore Moisil”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Concursul Naţional de Soft „Grigore Moisil” ediţia XXIV s-a desfăşurat în perioada 16 – 20 mai 2018. Concursul a fost organizat de Clubul Copiilor Lugoj şi finanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Consiliul Judeţean Timiş.

Deschiderea festivă a avut loc joi 17 mai la Universitatea Europeană Drăgan, instituţie parteneră în organizarea acestui concurs. La deschidere au participat un număr mare de elevi şi profesori invitaţi. Le-a fost adresat un cuvânt de bun venit din partea organizatorilor şi a membrilor juriului, în special din partea domnului ing. Cristian Toth de la Irian Software Development, care, în câteva ediţii precedente ale acestui concurs, a participat cu succes la acest concurs şi la alte concursuri din domeniul informaticii.

Elevii participanţi la secţiunea de programare s-au deplasat la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” şi la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”, instituţii partenere în organizarea concursului.

Secţiunea de comunicări ştiinţifice şi cea de office s-a desfăşurat la Universitatea Europeană Drăgan. În cadrul acestor secţiuni elevii şi-au exprimat creativitatea prin realizarea de lucrări care au fost foarte bine apreciate de comisia de jurizare.

Participanţii la acest concurs au beneficiat şi de o „ Seară de Astronomie” oferită de Societatea Română pentru Astronomie Culturală.

La acest concurs au participat peste 200 elevi din Timişoara, Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Giurgiu, Satu-Mare, Craiova, Făget, Târgu Jiu şi Lugoj.

Această ediţie a concursului a fost  sprijinită printr-o sponsorizare din partea firmei IRIAN Software Development SRL din Timişoara căreia îi mulţumim.

Festivitatea de premiere a avut loc la Universitatea Europeană Drăgan, sâmbătă 19 mai  Organizatorii şi membrii comisiei de evaluare au felicitat fiecare elev premiat. Premiile au fost oferite de către IRIAN Software Development SRL și Consiliul Județean Timiș.

Din Lugoj s-au remarcat elevii:

La secţiunea Office, de la Clubul Copiilor Lugoj, Suba Luca cl. a III-a a obţinut premiul III, Bordea Evelyn cl.a V-a şi Zbăgan Bogdan cl a VI-a au obţinut câte o menţiune. De la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” Lugoj, Belinţan Ariana Francesca cl V-a a obţinut premiul I, Popîrlan Bogdan, cl. a VIII-a a obţinut premiul III şi Verba Fabian cl a V-a a obţinut menţiune. De la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” Costi Andreea cl a VIII-a a obţinut premiul I, elevele Vuia Medeea cl. a VIII-a, Ştefănescu Ana-Maria cl a VI-a Creţu Miruna şi Blaga Izabela Maria cl. a V-a au obţinut câte un premiu II iar Mănescu Răzvan Fabian cl a VI-a a obţinut premiul III. De la Şcoala Gimnazială „Eftimie Murgu” elevul Croitoru Andrei cl a V-a a obţinut menţiune.

La secţiunea programare de la Clubul Copiilor Lugoj, Bucovan Mihnea cl.a VI-a a obţinut menţiune.

La comunicări ştiinţifice secţiunea soft utilitar şi jocuri elevul Grigorie Dennis de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” a obţinut premiul II.

La comunicări ştiinţifice au fost prezentate şi lucrări din domeniul roboţilor şi al automatizărilor. Lucrarea din domeniul automatizărilor prezentată de Cisar Eduard cl X-a şi Groza Rareş Mihai cl XII-a de la Liceu Teoretic „Traian Vuia” Făget a obţinut premiul II.

Pentru cei care doresc mai multe informaţii şi fotografii de la această acţiune le pot obţine de pe pagina de FACEBOOK a Clubului Copiilor Lugoj.

 

Cristian VIDA, profesor de informatică
la Clubul Copiilor
Lugoj, coordonator al concursului

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.