
Expoziţiile temporare şi permanente ale Muzeului Lugoj au fost admirate de peste o mie de vizitatori, iar impresiile favorabile ale acestora ne îndreptăţesc să afirmăm că evenimentele propuse în Noaptea Muzeelor de instituţia noastră, au constituit cu adevărat o reuşită, ridicându-se la nivelul manifestărilor realizate de marile muzee naţionale ale României.
Noaptea Muzeelor la Muzeul de Istorie și Etnografie Lugoj a fost celebrată printr-o nouă manifestare dedicată Centenarului Marii Uniri.
Cu acest prilej, pe 19 mai 2018, la orele 19.00, a fost vernisată expoziţia „Ei au făurit Unirea la lugoj“, o manifestare ce a reliefat portretele biografice ale personalităţilor istorice lugojene participante la Alba Iulia.
Manifestările prilejuite de Noaptea Muzeelor la Lugoj au continuat cu două momente inedite – parte dintr-un amplu proiect de parteneriat încheiat, în Anul Centenar, de Muzeul Lugoj cu Şcoala Gimnazială de Muzică ”Filaret Barbu” Lugoj, respectiv Colegiul Național „Iulia Hasdeu” Lugoj.
Aşadar, în cadrul acestui eveniment, Corul „Armonii” al elevilor Şcolii Gimnaziale de Muzică ”Filaret Barbu”, dirijat de prof. Claudia Creţiu, a susţinut un emoţionant concert cu piese muzicale pe tema Marii Uniri, urmat de un recital instrumental al elevilor premiaţi la olimpiadele de profil şi la concursurile naţionale şi internaţionale.
Vizitatorii au putut admira, în egală măsură, o expoziţie inedită de desene realizate de elevii Colegiului Național „Iulia Hasdeu” Lugoj, coordonaţi de prof. Silviu Nopcea. Lucrările elevilor, reunite sub egida „Cum văd copiii Unirea cea Mare”, ilustrează portetele personalităţilor lugojene implicate în cauza naţională.
Lasă un răspuns