Peste o mie de vizitatori la Muzeul de Istorie din Lugoj în Noaptea Muzeelor

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Expoziţiile temporare şi permanente ale Muzeului Lugoj au fost admirate de peste o mie de vizitatori, iar impresiile favorabile ale acestora ne îndreptăţesc să afirmăm că evenimentele propuse în Noaptea Muzeelor de instituţia noastră, au constituit cu adevărat o reuşită, ridicându-se la nivelul manifestărilor realizate de marile muzee naţionale ale României.

Noaptea Muzeelor la Muzeul de Istorie și Etnografie Lugoj a fost celebrată printr-o nouă manifestare dedicată Centenarului Marii Uniri.

Cu acest prilej, pe 19 mai 2018, la orele 19.00, a fost vernisată expoziţia „Ei au făurit Unirea la lugoj“, o manifestare  ce a reliefat portretele biografice ale personalităţilor istorice lugojene participante la Alba Iulia.

Manifestările prilejuite de Noaptea Muzeelor la Lugoj au  continuat cu două momente inedite –  parte dintr-un amplu proiect de parteneriat încheiat, în Anul Centenar, de Muzeul Lugoj cu Şcoala Gimnazială de MuzicăFilaret Barbu” Lugoj, respectiv Colegiul Național „Iulia HasdeuLugoj.

Aşadar, în cadrul acestui eveniment, Corul „Armonii” al elevilor  Şcolii Gimnaziale de Muzică ”Filaret Barbu”, dirijat de prof. Claudia Creţiu, a susţinut un emoţionant concert cu piese muzicale pe tema Marii Uniri, urmat de un recital instrumental al elevilor premiaţi la olimpiadele de profil şi la concursurile naţionale şi internaţionale.

Vizitatorii au putut admira, în egală măsură, o expoziţie inedită de desene realizate de elevii Colegiului Național „Iulia HasdeuLugoj, coordonaţi de prof. Silviu Nopcea. Lucrările elevilor, reunite sub egida Cum văd copiii Unirea cea Mare”, ilustrează portetele personalităţilor lugojene implicate în cauza naţională.

                                                                                                   Daciana VUIA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.