Retim se pregătește să dea în judecată Consiliul Local Lugoj

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Operatorul de salubritate, Retim, a transmis Consiliului local Lugoj o plângere Prealabilă împotriva Hotărârii Consiliului Local Lugoj nr. 175/2023.

În data de 22 iunie 2023, Consiliul Local Lugoj a emis Hotărârea nr. 175, referitoare la stabilirea și aplicarea taxei de salubrizare în municipiu, iar RETIM consideră că i se aduc prejudicii prin această decizie.

Conform hotărârii, lugojenii de la bloc ar avea posibilitatea să încheie individual contracte cu Retim.

„Noi susținem că această prevedere este nelegală, contravenind legii care reglementează serviciile de salubrizare din localități și serviciile comunitare de utilitate publică.

Serviciul de salubrizare este parte a serviciilor comunitare de utilitate publică și este supus reglementărilor stabilite de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitate Publică.

Conform prevederilor din aceste acte normative, utilizatorii serviciului de salubrizare sunt asociațiile de proprietari sau locatari, și nu persoanele fizice care dețin proprietăți individuale în blocurile de locuințe sau condominii.

Mai mult decât atât, articolul 96 alin. (1) din Legea nr. 196/2018 prevede că facturarea individuală este permisă doar în cazul în care consumul poate fi măsurat prin contoare individuale, lucru imposibil în ceea ce privește colectarea deșeurilor, având în vedere natura serviciului de salubrizare”, arată cei de la Retim.

Aceștia solicită revocarea parțială a articolului 7 al HCL Lugoj nr. 175/2023, întrucât acesta este în contradicție cu legislația în vigoare și limitează competențele lor de operator al serviciului de salubrizare.

Retim a anunțat, că dacă hotărârea nu va fi modificată își rezervă dreptul de a acționa în instanță pentru anularea integrală a acestei hotărâri, în conformitate cu prevederile Legii nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ.

Denisa GREGA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.