Reţeta săptămânii / Tocăniță franțuzească de vițel

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Ingrediente (4 bucăți): 150 ml vin roșu sec, 20 ml coniac, 800 g carne viţel, 150 g bacon, 250 g ciuperci întregi sau tăiate în două, 4 linguri făină, 2 cepe, 2 morcovi, 6 căţei de usturoi, 4 căni supă vită, 1 lingură cimbru, 0.5 linguriță zahăr brun, 0.5 cană bulion, sare, piper.

Preparare: Carnea de vițel se crestează contra fibrei, se condimentează cu sare, piper și cimbru și se lasă la marinat o oră. Se încinge o cratiță și apoi se călește timp de 5 minute baconul tăiat fâșii subțiri. Se scoate baconul și se adaugă în cratiță carnea de vițel care se prăjește 5-10 minute. În aceeași cratiță se călesc ceapa și morcovii, iar la final usturoiul. Se scot legumele și se pun peste carne, într-un vas acoperit. Se călește făina, se adaugă supa de vită și se fierbe 10 minute, se adaugă coniacul și se mai lasă 2-3 minute. Se adaugă baconul, carnea, legumele, inclusiv ciupercile, vinul roșu, zahărul brun și bulionul. Se transferă totul într-o cratiță cu capac și se dau la cuptor 2 ½ ore, până când scade toată zeama, rămânând doar un sos brun, gros.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.