Reţeta săptămânii / Supă de roșii cu orez

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Ingrediente (10 porții): 1 ceapă, 1 lingură unt, 1 kg roșii, 1 l apă, 2 linguri orez, 100 g smântână sau cașcaval, 1 legătură pătrunjel, sare, piper.

Preparare: Speli roșiile și le tai în felii. Cureți și toci mărunt ceapa. Pui la încălzit apa. Topești untul în oala pentru supă. Călești ceapa și feliile de roșii, apoi stingi cu apa fierbinte și continui fierberea 10-15 minute. Între timp, alegi și speli orezul. Pasezi supa prin sită. Pui din nou oala cu supă pe foc, adăugând și orezul. După 5 minute, sărezi și condimentezi după gust. Stingi focul, presari verdeața tocată fin și cașcaval ras sau dregi supa cu smântână.

Util: În loc să fierbi orez, poți să pui în supă câteva cuiburi de fidea de orez. În acest caz, acoperi oala cu un capac și lași fideaua să se umfle timp de 3-4 minute. Încearcă această supă și cu alte verdețuri în loc de pătrunjel: busuioc, maghiran verde, cimbru, mărar.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.