Program de dezvoltare antreprenorială pentru artiști debutanți și profesioniști din domeniile creative și culturale

  • 120 de artiști debutanți și profesioniști din sectoarele creative și culturale invitați să participe la workshop-uri de antreprenoriat, management de proiect și marketing on-line, în luna decembrie
  • 40 dintre aceștia vor beneficia de consultanță individuală pentru elaborarea unui plan de afacere personalizat.

Fundația Regală Margareta a României derulează proiectul „Tinere Talente – Susținerea artiștilor și profesioniștilor din sectoarele creative și culturale” în cadrul căruia, artiști debutanți și profesioniști își vor dezvolta abilitățile de antreprenoriat, prin participare la workshop-uri de antreprenoriat, management de proiect și marketing on-line.

Astfel, în perioada 4-19 decembrie vor fi organizate 3 workshop-uri adresate artiștilor debutanți și profesioniștilor din domenii creative și culturale, cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani, care sunt interesați de dezvoltarea competențelor în vederea lansării de proiecte culturale antreprenoriale sau start-up-uri în domenii creative și culturale.

Workshop-ul de antreprenoriat îi va introduce pe participanți în antreprenoriatul cultural și creativ și le va dezvălui etapele dezvoltării unui plan de afacere. Participanții la workshop-ul de marketing on-line vor avea acces la informații care să îi ajute în promovarea proiectelor în care sunt implicați. Introducere în marketing on-line pentru domeniile culturale și creative, abordări inovative în branding și web design, Search Engine Marketing, Search Engine Optimization și Social Media Marketing sunt doar câteva dintre temele abordate în cadrul workshopului. Introducere în managementul de proiect cultural și creativ, scrierea unui proiect prin stabilirea scopului și obiectivelor, planificarea activităților, stabilirea indicatorilor și elaborarea bugetului vor face subiectul workshop-ului de management de proiect.

Cele 3 workshop-uri vor fi susținute de traineri cu experiență în derularea de activități profesionale în antreprenoriat, management de proiect și marketing on-line. Participanții vor avea acces la o serie de activități și elemente dinamice precum: prezentări, activități practice, simulări, jocuri de rol, exerciții practice individuale, exerciții practice în echipă etc. La finalul fiecăruia dintre workshop-uri, participanții vor primi diplome de participare și vor fi informați cu privire la posibilitatea accesării celei de-a doua etape a programului de antreprenoriat, respectiv obținerea de consultanță în elaborarea unui plan de afacere pentru lansarea unui start-up.

Participarea la programul de antreprenoriat este gratuită, iar cei interesați pot afla AICI mai multe detalii despre cum se pot înscrie.

Proiectul Tinere Talente – Susținerea artiștilor și profesioniștilor din sectoarele creative și culturale se desfășoară în perioada septembrie 2021 – august 2022, și urmărește dezvoltarea sustenabilă și inovativă a industriilor culturale și creative din România, prin stimularea aptitudinilor și dezvoltarea competențelor tinerilor artiști plastici și muzicieni. Proiectul vizează, de asemenea, asigurarea unui transfer de cunoștințe de la nivel european în plan local prin schimb de experiență, program de mobilitate și inițiative de stagiuni de artă contemporană tip concert și expoziție, prin cooperarea bilaterală cu P1 – Nedland Kultur din Norvegia. Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA. Valoarea totală a proiectului este de 963.678 lei (195.809,81 EUR), dintre care valoarea nerambursabilă este de 867.310,20 lei (176.228,83 EUR).

Despre Granturile SEE

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Despre Programul RO-CULTURA

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro

Despre Fundația Regală Margareta a României

Fundaţia Regală Margareta a României a fost înfiinţată în 1990 de către Regele Mihai I al României și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Cu o activitate de peste 30 de ani, Fundația Regală Margareta a României sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. De-a lungul timpului, Fundația s-a implicat în numeroase proiecte sociale, culturale şi de susținere a educației şi talentului artistic. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.frmr.ro.

Despre Nedland Kultur

Nedland Kultur este o companie privată din Norvegia care dispune de o experiență de peste 20 de ani în proiecte culturale, colaborări inter-culturale, organizare de concerte și festivaluri, digitalizare muzicală etc. Compania a implementat proiecte în Norvegia, Marea Britanie, Tanzania, Kenya, Etiopia, Uganda, Malawi, Rusia, Palestina, Israel, Vietnam și Egipt, inclusiv în România. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.nedlandkultur.com.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.