Reţeta săptămânii / Supă cremă de roşii si ardei [1248]

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Ingrediente (4 porții): 30 ml ulei, 2 kg roșii, 1 ceapă, 2-3 morcovi, 5 ardei capia, 1 bucată țelină, 1 cățel de usturoi, 3 foi de dafin, 1 lingură miere, crutoane, pătrunjel verde, sare, piper.

Preparare: Se coc roșiile pe grătar, apoi se decojesc, se așază într-o oală și se acoperă cu apă, se asezonează cu sare și piper, presărându-se foile de dafin. Se toacă mărunt legumele, usturoiul se zdrobește. Se încinge uleiul într-o oală și se adaugă toate legumele deodată, călindu-le pe foc mic. Se toarnă 200 ml apă și se fierb mai departe, 10 minute. Se amestecă roșiile cu legumele călite, se adaugă o lingură de miere și se condimentează cu sare și piper după gust. Se fierbe supa până când legumele au consistența dorită. Se pasează toate cu ajutorul unui blender până se obține un piure gros. Se servește fierbinte, cu crutoane și se presară busuioc sau pătrunjel verde.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.