Ingrediente: (4 porții): Pentru ciolane: 4 ciolane de porc, 1 ceapă, 2 linguri ulei, boia, 1 foaie dafin, 125 ml bere, piper, sare, agent de îngroșare negru, 200 ml apă. Pentru garnitură: 1 varză murată, 100 ml suc de mere, 2 linguri smântână, muștar, 2 mere, 1/2 linguriță chimen, 1 ceapă, 1 lingură ulei, 5 boabe ienupăr.
Preparare: Ciolanele se crestează și se condimentează cu sare, piper și boia, apoi se prăjesc. Se pun într-o tavă, iar ceapa și foaia de dafin peste. Se adaugă 125 ml apă și se coace 60 minute. Ungeți ciolanele cu bere și întoarceți-le în acest timp. Varza murată se taie fideluță și se călește cu ceapa și merele tăiate cubulețe în ulei încins. Se stinge cu suc de mere și se condimentează cu chimen, boabe de ienupăr, sare și piper. După ce se scot ciolanele, sosul rămas se pune într-o tigaie cu restul de apă și bere, se lasă să fiarbă cu agentul de îngroșare. Se condimentează cu sare și piper. Se poate servi cu sosul rezultat, muștar, varză murată, smântână.
Urmărește-ne pe Telegram și Google News
Lasă un răspuns