Opt școli din Timiș pot primi peste 350 de copii refugiați din Ucraina

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Conducerea Inspectoratului Școlar Timiș anunță că peste 350 de copii refugiați din Ucraina pot studia în școlile din județ care au și specializarea ucraineană. Micuții sub șase ani vor primi pachete cu rechizite și obiecte de igienă personală.

Opt unități de învățământ din Timiș au fost identificate de Inspectoratul Școlar Timiș pentru a primi elevii refugiați din Ucraina. La acestea există profesori specializați pe limba ucraineană.

Sunt disponibile peste 350 de locuri, de la învățământul primar la liceal. Preșcolarii ucraineni vor putea merge la grădiniță, în Timiș, pentru a socializa cu alți copii.

În plus, copiii vor primi pachete cu rechizite și diverse alte produse indispensabile.

Unitățile de învățământ se află în localitățile:

♦ Știuca – 50 de locuri

♦ Darova – 40 de locuri

♦ Bethausen – 40 de locuri

♦ Mașloc – 100 de locuri

♦ Pietroasa – 40 de locuri

♦ Banloc – 40 de locuri și

♦ Pogănești – 50 de locuri.

„La aceste școli avem profesori care știu limba ucraineană și sunt calificați. În plus, vom avea un sprijin din partea elevilor vorbitori de limba ucraineană. Sunt cereri și pentru preșcolari. Ne vom întâlni la nivel local și să vedem dacă există o disponibilitate a grădinițelor să îi primească.

Se vor face pachete care să cuprindă rechizite și lucruri de igienă personală, chiar hăinuțe. Chiar dacă copiii vin pentru câteva zile și sunt în tranzit în aceste localități, vor primi pachetele. Ei vor putea merge la grădiniță să socializeze și cred că e important în contextul în care sunt ei”, anunță Marin Popescu, inspectorul școlar general al Timișului.

Inspectorul școlar general a mai precizat că în aceste localități există posibilitatea ca refugiații să fie cazați la oamenii cu suflet mare sau chiar la unitățile școlare. Până acum, la Știuca au ajuns deja civili din Ucraina, potrivit inspectorului școlar general Marin Popescu.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.