Record de vizitatori, dar și probleme la Ștrandul Municipal al Lugojului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Activitatea la Ștrandul din Lugoj a depășit orice așteptări în primele două săptămâni de funcționare. În weekendul trecut oamenii care au venit să se bucure de soare și de plajă au fost de rândul miilor. Sâmbătă au fost peste 1000 de lugojeni, iar duminică s-a bătut orice record, fiind prezenți peste 1.700. Din păcate, unii au fost însă certați cu bunul simț și au încercat să fenteze, trecând pe partea cu toboganele, ca să nu mai plătească biletul.

„Având în vedere că lucrăm și la tobogane, care vor fi date în folosință într-o săptămână, maxim două, mulți intră prin spate fără să plătească. Oameni în vârstă, nu numai copii. Deși am pus o bandă, lumea intră pe acolo ca să nu mai treacă pe la casierie, lucru ce ne-a durut foarte mult și am rugat poliția locală să reglementeze situația”,

a declarat Francisc Boldea, primarul Municipiului Lugoj.

Primarul Lugojului are o explicație și pentru faptul că râul nu a funcționat o perioadă și pentru faptul că pereții bazinului au început să se scorojească.

„Am avut de la început de fapt o problemă la râul acela care e de 400 de metri lungime, întrucât granulația nisipului din elementele de filtrare este mai mică de 0,8 și atunci pompele împing acest nisip pe conducte și în interiorul râului produce o turbulență și îi dă un aspect pe care apa nu ar trebui să îl aibă. În al doilea rând există o problemă științifică între vopseaua dată de proiectant și pusă de constructor și adăugarea prin serviciul de mentenanță a substanțelor chimice care păstrează culoarea albastră. Credem că este o reacție chimică și din cauza aceasta o parte din vopsea se ia. Noi am luat acum probă de laborator, o să studiem această problemă și sigur din toamnă  vom face cum am făcut și la celelalte bazine. Nu aveam de unde să știm lucrul acesta. Ați văzut linerul acela care e pus și care nu mai formează reacție chimic”,

a adăugat primarul Lugojului.

Primarul Lugojului a mai menționat că se depun eforturi considerabile ai angajaților în fiecare zi, după ce ștrandul se închide. Rămâne foarte mult gunoi, deși sunt așezate mai multe pubele în zonă.

Alina DAMIAN

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.