Chelner și mecanic, cele mai căutate meserii

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Miercuri, 26 iunie 2019, s-a încheiat prima perioadă de înscriere în învățământul proesional. La Lugoj, perioada a fost una fructoasă pentru Liceul Tehnologic “Valeriu Braniște”. Pe cele 112 locuri propuse în acest an, au fost înscriși 105 elevi. Clasa de chelner-ospătar a fost cea mai solicitată. Nu mai puțin de 54 de elevi au optat doar pentru această specializare. Din cauza că sunt mult mai  multe solicitări decât locuri disponibile, 28 la număr, a urmat o testare suplimentară în data de 2 iulie, pentru a se putea face departajarea. Elevii care au ales Liceul Valeriu Braniște au fost interesați și de clasele de frizer-coafor, manichiură-pedichiură și clasa de textile.

„Ca în fiecare an, ne-am așteptat și anul acesta să existe o concurență la clasa de ospătar și s-a confirmat lucrul acesta. Am putea face chiar două clase, dar nu se poate pentru că avem una singură. Astfel că marți,  2 iulie am organizat o testare, așa încât să apară un criteriu de diferențiere, astfel încât înscrierea lor să fie bazată și pe acest criteriu al testării. Considerăm că este o competiție aici și ne bucură lucrul acesta, faptul că prima lor opțiune a fost acea clasă,  dar ne mai bucură faptul că și celelalte opțiuni ale lor au legătură tot cu Braniște, ceea ce înseamnă că au acordat un vot de încredere acestei școli”,

a declarat Cosmin Gheorghe, directorul Liceului Tehnologic “Valeriu Braniște”.

La Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu”, la mare căutare a fost specializarea mecanic auto, unde au fost 45 de solicitări pe cele 28 de locuri disponibile. La fel ca la Braniște, a fost organizată o testare suplimentară, în 2 iulie, pentru a se putea face departajarea.

În prima etapă de înscrieri la școala profesională s-au înscris la mecanici auto 45 de elevi, la mecanici instalații  și utilaje în industrie 10 elevi și la confecționat produse electro-tehnice 4 elevi. La mecanici auto, fiind un număr de candidați mai mare decât numărul de louri aprobate, am organizat o probă suplimentară de admitere conform calendarului, în 2 iulie”,

a declarat Marcela Pop, director adjunct la Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu”.

A doua etapă de înscrieri va avea loc la finalul lunii iulie, când se pot prezenta acei elevi care nu au reușit în prima etapă.

Alina DAMIAN

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.