Raul Ambruș: o alternativă la mentalitatea şi la năravurile generaţiei vechi din politica românească

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan TIMARU

Născut la Lugoj la 29 mai 1991, Raul Ambrus face parte din categoria tinerilor care se implică în politică. De fapt, el a crescut cu politica în casă. Tatăl său, Ioan Ambruș, viceprimar al Lugojului, șeful PNL Lugoj mulți ani și membru în Biroul Politic Județean al PNL Timiș, i-a insuflat pasiunea pentru viața politică. Raul a urmat cursurile Colegiului Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, secția de Matematică-Informatică, apoi Facultatea de Management în producție și transporturi a Universității Politehnica Timișoara, având acum profesia de inginer.

„În perioada liceului m-am implicat și în activitatea sportivă, am jucat fotbal și o bună perioadă am activat la CSM. Acea perioadă a fost una dintre cele mai frumoase din viața mea și am rămas apropiat de toți cei cu care am colaborat, de la antrenori, până la colegi de echipă. Și acum ne vedem regulat și organizăm diverse activități împreună. Am fost cu echipa în Ungaria, în Franța, a fost o perioadă minunată. mai ales pentru un tânăr. Sportul mi-a dat o anumită rigoare și disciplină și, fiind și o fire activă, mi-a plăcut extrem de mult că am avut ocazia să practic acest sport care atrage foarte mulți oameni, energii și pasiune. Din păcate, pot spune că la nivel național sportul este într-un declin care trebuie cumva oprit. Este de salutat și trebuie să sprijinim toți cluburile de volei sau de lupte de la Lugoj, deoarece au performanțe deosebite, în niște condiții extrem de nefavorabile”, spune  Raul Ambruș.

După terminarea facultății a absolvit un Masterat în Management Antreprenorial în Administrarea Afacerilor în cadrul aceleiași unități de învățământ superior și acum lucrează la un doctorat în Creșterea competitivității

firmelor din România.

„A fost o perioadă extrem de bună, deoarece a fost perioada în care i-am cunoscut pe mulți dintre viitorii colegi de partid, chiar și lugojeni, pentru că nu-i știam înainte. Oameni de la care am avut de învățat extrem de mult, cu care am colaborat îndeaproape și cu care am rămas în relații amicale”, își amintește Raul Ambruș.

Activitatea profesională a început-o la vârsta de 22 de ani și de atunci activează doar în mediul privat, fiind un tânăr antreprenor care gestionează peste 150 de angajați, deoarece firma proprie pe orizontală a dus la dezvoltarea altor companii.

„Mi-a plăcut să merg cu tatăl meu în diverse locuri și de mic am fost atras de partea tehnică a lucrurilor. În plus, am crescut ca o fire independentă și pot spune că am avut norocul și tot sprijinul pentru a rămâne independent din toate punctele de vedere. Am început devreme munca, din timpul studenției, la firma tatălui meu, pentru că voiam să am propriile venituri, și am continuat acolo pentru o lungă perioadă de timp, până în anul 2018, când mi-am pus pe picioare propria companie. La ora actuală, compania pe care o administrez îmi ia cel mai mult din timp, dar îmi place ceea ce fac. Mă bucur că pot să ajut și comunitatea prin locurile de muncă pe care le-am creat și pot să vă spun că angajații sunt cei mai importanți. Am trecut cu greu peste anul 2020, cu tot ce a fost, cu oprirea economiei, însă ne-am înțeles fiecare situația și am făcut tot ce am putut pentru a păstra angajații”, rememorează Raul Ambruș.

Un proiect recent, de anvergură, se va materializa chiar luna viitoare prin aducerea la Timișoara a uneia dintre cele mai de succes afaceri din țara noastră. Este vorba despre o investiție în domeniul HORECA.

Cât privește activitatea politică, la doar 29 de ani, Raul Ambruș a devenit în 2020 cel mai tânăr consilier local din cadrul Consiliului Local Timișoara, fiind ales pe listele PNL, la vremea respectivă având funcția de președinte al Tineretului Liberal.

A fost membru al PNL Timiș timp de 12 ani, până în toamna acestui an, când a intrat în conflict cu noua conducere județeană.

A câștigat chiar alegerile pentru șefia PNL Timișoara, dar anularea lor ulterioară l-a determinat să fondeze o nouă mișcare politică, Platforma Liberal Conservatoare Timiș, care își dorește să apere valorile liberale și care reunește peste 500 de liberali, majoritatea din Timișoara și Lugoj.

„Alegerile de la Timișoara au fost un eveniment regretabil din istoria PNL Timiș, însă așa se întâmplă poate prea des în politică. Oricum, mă bucur că majoritatea liberalilor din Timișoara au rămas alături de mine și împreună punem baze unei platforme politice în care fiecare membru să fie respectat, să simtă că are un cuvânt de spus și în care să se exprime. Așa cum ați văzut, nu am fost singur în toată această perioadă și vreau să îi mulțumesc și primarului Lugojului, Claudiu Buciu, care a fost alături de mine, și care a avut curajul și demnitatea să se opună tuturor lucrurilor care s-au întâmplat în vara acestui an”, spune Raul Ambruș.

Planurile de viitor ale lui Raul Ambruș sunt legate de activitatea antreprenorială și de dezvoltarea proiectului politic, Platforma Liberal Conservatoare Timiș.

„Vrem să ne păstrăm forța mobilizatoare de la nivelul Timișoarei, dar sunt convins că vom atrage alături de noi și alți lideri din județ, la care, profit de ocazie, să fac un apel să se alăture proiectului politic. Ne dorim să organizăm și o lansare oficială la care să poată participa toți membrii, dar din cauza restricțiilor impus de pandemie nu am avut cum să strângem la un loc sute de oameni. Cel mai probabil se va întâmpla după sărbătorile de iarnă, undeva la mijlocul lunii ianuarie. Vă invit alături de noi pe toți cei care sunteți liberali și vreți să faceți politică la modul cinstit, corect și în respect față de cetățeni. Noi asta vrem să facem și acesta este și principalul motiv pentru care ne-am despărțit de actualul PNL Timiș.  În încheiere vreau să transmit tuturor lugojenilor multă sănătate și sărbători binecuvântate!”, spune Raul Ambruș.

Avem nevoie de tineri în politica românească, o alternativă la mentalitatea şi la năravurile generaţiei vechi, tineri desemnați în serviciul public, care cu responsabilitate, maturitate şi patriotism să aducă tihna și bunăstarea acestei națiuni. Din păcate, tinerii au cu totul alte preocupări decât politica. Cei mai mulți dintre tineri nu au încredere în politicieni, partide, guvern, parlament  și nici în instituțiile statului. Să sperăm că Raul Ambruș va fi tânărul din politica românească de care este atât de multă nevoie!Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.