A construit o replică a Taj Mahal-ului pentru soția lui, ca să-i arate cât de mult o iubește

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O replică a Taj Mahal-ului, simbol universal al iubirii eterne, a fost ridicată de un indian la Burhanpur, în centrul Indiei, în semn de dragoste faţă de soţie, dar şi de pace pentru ţara sa.

„Vrem să transmitem un mesaj de pace şi armonie religioasă”, a declarat Anand Prakash Chouksey. „Există multă ură în jurul nostru”, a continuat el, însă „dragostea rezolvă toate problemele din viaţă, iar Taj Mahal este un simbol al acesteia”.

Capodoperă arhitecturală a artei indo-islamice şi principală atracţie turistică a ţării, mausoleul Taj Mahal a fost construit la Agra, în secolul al XVII-lea, la iniţiativa împăratului mogul Shah Jahan, după moartea soţiei sale favorite, Mumtaz. Soţia lui Anand Prakash Chouksey, în schimb, este în viaţă şi şi-a putut da cu părerea despre construcţia monumentului, cu o treime mai mic decât Taj Mahal, situat la 800 kilometri distanţă.

„Soţia mea a cerut doar o sală pentru a medita. Este o femeie evlavioasă”, a povestit Anand Prakash Chouksey. Construirea replicii a necesitat trei ani de muncă, cu 16 mai puţin decât mausoleul care a inspirat-o. Potrivit soţiei sale, această fantezie sentimentală l-ar fi costat pe Chouksey peste 15 milioane de rupii (180.000 de euro).

„Am folosit marmură de Makrana, acelaşi material din care a fost construit Taj Mahal-ul”, a declarat Chouskey, care plănuieşte să arboreze steagul indian în vârful domului principal.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.