Primăria Lugoj se judecă cu o firmă, pentru un contract de 100.000 de euro, neonorat

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primăria Lugoj a cerut Consiliului Local permisiunea pentru angajarea unui avocat, pentru a se apăra într-un proces cu o societate privată. Este vorba de un contract de aproximativ 100.000 de euro pe care societatea respectivă nu l-ar fi onorat, deși a primit o perioadă de grație și după termenul limită.

„Municipiul Lugoj avea încheiat un contract de de creare software cu o societate care și-a respectat doar prima parte din acesta. Adică a livrat echipamentele necesare, dar nu a realizat și platforma integrată a gestiunii datelor informatice cu care operează birourile primăriei și a creării unei interfețe, cu cetățenii, respectiv a unui portal. La împlinirea termenului de implementare, am constatat că nu era realizat mai nimic din ceea ce s-a obligat în contract societatea. Colegii din Primărie, care urmau să opereze aceste programe, spun că nu au fost instruiți, iar programele nu erau corespunzătoare și nu puteau fi utilizate. Am mai acordat o perioadă de grație, pentru rezolvarea neconcordanțelor. Nici după expirarea perioadei respective, nu s-au realizat prestațiile din contract, așa că am decis să reziliem contractul”,

a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu. Firma în cauză a depus o contestație către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, care, însă, și-a declinat competența în favoarea Tribunalului Dâmbovița.

În cadrul ședinței de consiliu local desfășurată marți, 21.12.2021, consilierii USRPLUS Lugoj au decis să nu voteze „pentru” două dintre proiectele de hotărâre propuse de către primarul Municipiului Lugoj, Claudiu Buciu.

Primul proiect cerea mandatarea primarului Municipiului Lugoj pentru a angaja un avocat care să asigure consultanță juridică pentru a reprezenta interesele Primăriei Municipiului Lugoj în toate fazele procesurale, în litigii ce derivă din raporturile juridice deduse judecății formulate de către o societate comercială împotriva Primăriei Lugoj.

„Consilierii USR Lugoj au considerat că Primăria Municipiului Lugoj are angajați juriști care au ca obiect de activitate reprezentarea Primăriei Lugoj în instanță. Tot acești juriști au fost responsabili și de legalitatea rezilierii contractului între acea societate comercială și Primăria Lugoj, în consecință sunt avizați în această problemă”, a declarat Erwin Floroni, președinte USR PLUS Lugoj.

Denisa GREGA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.