Despre Ion Iliescu și cum a distrus Banatul la 22 decembrie 1989

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Despre numele Iliescu auzisem în Sărăzani, când a venit „mașina partidului”, cu „Pelegu”, la Birtaru și „Vrabie” din Jurești. Se lăudau că Iliescu le-a dat aprobare să facă în Sărăzani adunare pentru colectivizare. Dacă vreunul nu semna, urma să fie arestat și trimis în Bărăgan.

La Făget, șeful raionului a zis: „Măi oameni, de ce vreți să distrugeți satul, că acolo sunt dealuri!”, însă cei doi l-au amenințat cu tovarășul Iliescu, executor comunist.

Pensionat, după 1990, Nicolae Bulgărescu a revenit în Sărăzani, acasă, cu soția, iar doamna Lena mi-a povestit cum l-a întâlnit pe Iliescu, președintele Uniunii Tineretului Muncitor, trimis de partid să distrugă Banatul.

„M-a oprit în Făget, unul slab, și mă întreabă: „domnișoară, nu l-ați văzut cumva pe directorul Nicolae Bulgărescu?” – „Îl știe p…. mă-sii, că și eu îl caut!”, i-am zis.

Ajunsă în cancelaria liceului, Nicu zice: „O vedeți, nu-i eleva liceului, soția mea este tânăra despre care mi-ați vorbit”.

Oare dacă în 22 decembrie 1989 la Televiziunea București se transmitea că Iliescu a distrus viețile oamenilor din Banat ar mai fi ajuns președintele României? Ateul comunist era sărac? La istorie trebuie să apară realitatea timpurilor comuniste, deoarece manipularea era scenariul, aceiași bogați au preluat puterea!

A obținut și un al treilea mandat prin grija unui teolog, Ilie Sârbu, care ne-a închis ușile catedralei din Timișoara la 18.12.1989, să fie uciși copiii de către Armata Poporului prin generalii Chițac și Stănculescu.

S-au adus în Lugoj peste 10.000 de susținători, că Ilie Sârbu era președintele Consiliului Județean Timiș, iar eu – șef la Finanțe.

Venisem cu managerul Eftinoiu de la spital în august 2000 și acolo l-am cunoscut pe doctorul Oprescu; a rămas uitându-se la mine: „De unde știi că eram la Spitalul Elias când l-au adus pe Vasile Milea, împușcat?” – „Păi a fost adus de maiorul Hațegan, care s-a născut în Sărăzani, avea funcție în C.C., la ușa lui Ceaușescu.

Generalul apărării a fost trecut la sinucigași, iar tovarășul Sorin Oprescu a fost candidat independent, însă a fost „alesul” în București, în calitate de primar general,ca să nu zică Adevărul!

Petru Nicolae FARCAȘ,

Consilier Local Bârna

Foto: Agerpress

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.