Primăria Lugoj oferă tinerilor până în 35 de ani terenuri gratuite, pentru construcția de locuințe

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nicolae SILADE

Tinerii care vor să își construiască o casă pot primi ajutor de la stat, prin acordarea, la cerere, a unui teren gratuit. Pentru a beneficia de un teren gratuit de la primărie, solicitanții trebuie să îndeplinească anumite condiții: să aibă între 18 și 35 de ani și să nu dețină în proprietate o altă casă sau un alt teren.

La Lugoj, autoritățile locale au identificat 23 de loturi de terenuri pentru construcția de locuințe, care vor fi atribuite tinerilor între 18 și 35 de ani, luna viitoare, în ordinea punctajului obținut de către solicitanți. Din câte se pare, terenurile respective nu au fost atribuite de mai bine de zece ani, deși cererile pentru terenuri și locuințe depuse la Primărie sunt foarte multe.

Tinerii care doresc să-și construiască locuințe pe aceste terenuri, situate pe strada Timișoarei și pe strada Herendeștiului, trebuie să depună o cerere la Primăria Municipiului Lugoj, camera 7, unde vor primi și informațiile necesare privind documentele pentru întocmirea dosarului. După ce se va întocmi un clasament în funcție de punctajul obținut de către solicitanți, va începe atribuirea propriu-zisă a terenurilor, cel mai probabil luna viitoare.

Primarul Lugojului, Claudiu Alexandru Buciu, îi îndeamnă pe tinerii care doresc să-și construiască locuințe pe aceste terenuri să depună în cel mai scurt timp cereri la Primărie. Pe strada Timișoarei, în Cartierul Militari, sunt 14 terenuri, de 300 de mp fiecare, iar pe strada Herendeștiului 9 terenuri. Terenurile vor fi atribuite în folosință gratuită, însă după construirea locuințelor se poate solicita cumpărarea acestora.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.