Studenții se întorc fizic la cursuri, din 15 februarie, la Universitatea de Medicină

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Universitatea de Medicină din Timișoara își redeschide porțile în 15 februarie 2021, iar studenții se vor întoarce fizic la cursuri. După luni la rând de cursuri online, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a luat o decizie importantă: studenții se vor întoarce fizic la cursuri din 15 februarie 2021.

Conducerea universității a hotărât că studenții să facă școală într-un sistem hibrid, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare în condiții de pandemie. Astfel, lucrările practice și stadiile se vor face cu participarea fizică a studenților, iar cursurile fie online, fie cu prezența în amfiteatre, în funcție de decizia șefului de disciplină.

În formula cu prezența fizică la cursuri sunt luate în calcul două variante, în funcție de numărul de studenți. Fie anul se împarte în două, iar studenții vor veni la școală alternativ, fie se reduce durata orei. A fost luată o măsură diferită pentru studenții voluntari care lucrează în această perioadă în spitale.

Aceștia vor putea urma cursurile online, pentru ei nefiind obligatorie prezența fizică în amfiteatru. În ceea ce îi privește pe studenții străini, aceștia vor trebui să transmită universității o dovadă care să justifice faptul că pot urma exclusiv cursurile online, întrucât nu pot pleca din țara lor pentru a veni în România.

La universitatea de Medicină din Timișoara învață aproximativ 6.500 de studenți.

  Denisa GREGA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.