Bani europeni pentru a păstra și pune în valoare patrimoniul cultural-istoric

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest prezintă periodic stadiul proiectelor implementate în cadrul Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 în Regiunea Vest.

Astăzi vă prezentăm stadiul lucrărilor la Castelul Corvinilor din #Hunedoara, aflat în restaurare printr-un astfel de proiect european. Schelele sunt sus și șantierul avansează la castel, puteți vedea imagini de la fața locului. Lucrările de execuție sunt realizate în proporție de 42% la acest obiectiv.

La Castelul Corvinilor sunt prevăzute lucrări complexe de consolidare și reabilitare a zonelor afectate, parte din obiectiv, precum și lucrări de restaurare – finisaje interioare și exterioare, lucrări de reconstituire și de amenajare a unor spații rezultate din reconstituirea unor planșee, refacerea și introducerea lor în circuitul turistic.

Valoarea totală a investiției este de 21.884.908,73 lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 21.447.210,55 lei. La solicitarea beneficiarului, perioada de implementare a fost prelungită de la 62 luni la 86 luni, până la data de 31.08.2021.

Proiectul beneficiază de finanțare prin #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 5 – „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiție – 5.1, „Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”.

Mai multe imagini pe: https://www.facebook.com/ADRVest

AL PRESS

Despre admin 6705 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.