Primar 18 ani și de 2 ori deputat, Dorel Covaci va fi şi senator

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cadou nesperat pentru Dorel Covaci la aniversarea celor 70 de ani de viaţă pe care îi va împlini, în luna septembrie. După 18 ani în funcţia de primar al oraşului Făget şi alţi opt ca deputat, Covaci va prinde şi câteva luni în Senat, scrie debanat.ro.

Locul va fi vacantat după ce Adrian Diaconu va pleca la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Norocosul lui ocupant va fi Dorel Covaci, care îşi încununează astfel cariera politică. Covaci a fost unul dintre cei mai longevivi primari din Timiş, ocupând fotoliul de edil-şef al oraşului Făget timp de 18 ani (1990-2008), pentru ca ulterior să obţină şi două mandate de deputat, între 2008 şi 2016.

Cel mai probabil, cei 70 de ani pe care îi va împlini pe 20 septembrie îl vor prinde în Senat. Acest lucru este posibil prin vacantarea unui loc de senator de Timiş, după ce Adrian Diaconu va ajunge în Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). În funcţie de ce negocieri se fac, Diaconu are şanse chiar să devină preşedinte al acestei instituţii, funcţie ocupată acum de Csaba Asztalos (UDMR).

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.