Prim pas spre semifinale

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Foto: Gabriel Brezeanu

Volei intern, Divizia A1, Play-Off

Dan H. BRUDIU

 Era greu de crezut că, după emoțiile și descărcarea de energie provocate de returul finalei  CEV Challenge  Cup, recuperarea va fi rapidă și nu se vor produce efecte în dificilul joc cu Voluntari, o trupă foarte incomodă și capabilă de rezultate foarte bune oricând. Nici chiar amânarea meciului cu o zi (de sâmbătă pe duminică) nu putea garanta că, la capitolul prospețime, puteam fi la același nivel cu oaspetele, o echipă cu multe valori. Un joc cu miză, care venea puțin nepotrivit ca dată. Totuși, în fața unei săli din nou pline și tumultuoase în multe momente din desfășurarea partidei, sportivele antrenate de Ugljesa Segrt și-au făcut foarte bine treaba, trecând în trei seturi de team-ul care, de-a lungul anilor, le-a dat extrem de mult de furcă. Formațiile ce se cunosc foarte bine, care în campionatul regulat au oferit două meciuri thriller la Voluntari și Lugoj (încheiate ambele cu 3 : 2 pentru gazde după ce oaspeții au condus cu 2 : 0 !),  au încheiat mai repede decât se aștepta prima întâlnire din Play-Off din cele trei posibile (meciul doi se desfășoară după închiderea ediției), echipierele CSM realizând un pas important spre semifinalele campionatului.

CSM Lugoj-CSO Voluntari 3-0 (25:17, 25:21, 25:22)

CSM Lugoj: Liza Ruban – 19 p, Andreea Gemănariu – 3 p, Aliona Martiniuc – 16 p, Simina Străchinescu, Georgiana Popa – 12 p, Veronica Bezhandolska – 4 p, Daiana Roman, Tanja Grbic – 2 p, Marina Anghelache – 3 p, Silvija Popovic, Adriana Popa – libero. Antrenori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic, Marius Roșu.

CSO Voluntari: Eli Uattara – 12 p, Dijana Vukovic – 13 p, Mikaela White – 8 p, Vicet Campos – 5 p, Nneka Onyejekwe – 4 p, Alexandra Kapelovies – 2 p, Sânziana Motroc – 3 p, Alexandra Babaș – 1 p, Milena Koprivica, Irina Kosinski, Diana Vereș – libero.  Antrenori: Milan Ljubicic, Stevan Kokeza.

Au condus jocul: Andrei Savu (Cluj), Bogdan Bărdășan (Tg.Mureș).

Statistică:  C.S.M. Lugoj – C.S.O. Voluntari =  total puncte: 75: 60, directe:  58 : 48  (din atac 48: 34), din serviciu: 6 : 5, blocaje punct: 4 : 9, eficiență atac: 52% – 40%.

A fost o partidă în care fiecare din staff-urile tehnice a mizat pe valorificarea la maximum  a propriilor atu-uri, cunoscute și verificate în atâtea rânduri. Forța superioară a atacurilor unor Vukovic, Uattara sau Campos față de cea, mai eficientă la final, a trio-ului Martiniuc – G. Popa – Ruban, a fost parțial anihilată de o apărare atentă și de un blocaj al lugojencelor care, deși cu cotă mai scăzută, a agățat și recuperat destule mingi pentru construcție. Plus un serviciu  care a pus serioase probleme în preluare oaspetelor, în tabăra cărora lipsa pieselor de mare experiență Saskia Hippe și Silvana Chausheva n-avea cum să nu conteze.

Până la închiderea ediției, în primele meciuri din faza I Play-Off, cu joc retur în 29 martie:

CSM Volei Alba Blaj (1) – FC Argeș Volei Pitești (8) =3 : 0 (A)

CSM Târgoviște  (2)  – CSM București  (7)  = 3 : 0  (B)

CSM Lugoj  (3)  – CSO Voluntari (6)  = 3 : 0  (C)

Rapid București  (4)  – Dinamo București (5)  = 3 : 0  (D)

Se joacă în sistem cel mai bun din 3 meciuri, cu două întâlniri pe terenul celei mai bine clasate formații.  În cazul calificării echipei lugojene, acesta poate disputa semifinalele campionatului național cu câștigătoarea din partida B (două meciuri pe terenul acesteia, unul pe teren propriu), în cealaltă semifinală urmând a se întâlni calificatele din partidele  A și D.

În funcție de rezultatele de miercuri, 29 martie, se mai joacă sau nu meciurile cu numărul trei. În cazul în care C.S.M. Lugoj nu câștigă la Voluntari, meciul decisiv are loc sâmbătă, 1 aprilie, orele 18,30, în Sala Sporturilor din Lugoj.

Foto: Gabriel Brezeanu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.