Premii obținute de elevii de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj la olimpiadele și concursurile școlare din anul 2018/2019

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Karinna Barbu, Denis Dinu

Și în anul școlar 2018/2019 elevii și profesorii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj s-au remarcat prin rezultatele deosebite obținute la Olimpiadele și concursurile școlare. De remarcat e faptul că, până în acest moment, doi elevi de la HasdEU s-au calificat la fazele naționale. Karinna Barbu, din clasa a XII-a A, pregătită de doamna profesor Murariu Anca, a obținut Premiul I la faza județeană a olimpiadei de limba și literatura română și s-a calificat la faza națională. Bogdan Ioan Popîrlan, din clasa a IX-a A, pregătit de doamna profesor Moatăr Enikö, a obținut Premiul al III-lea la faza județeană a olimpiadei de matematică și s-a calificat la faza națională.

La fel de bune sunt și celelalte rezultate. Astfel, Ioana Sîrbu, din clasa a IX-a D, pregătită de domnul profesor Murariu Dorin, a obținut Premiul al III-lea la faza județeană a olimpiadei de limba și literatura română. Denis Dinu, din clasa a IX-a A, pregătit de doamna profesor Gheju Dumitrița, a obținut Premiul al III-lea la faza județeană a olimpiadei de limba engleză. Bogdan Ioan Popîrlan, din clasa a IX-a A, pregătit de doamna profesor Constandache Simona, a obținut Premiul al III-lea la faza județeană a olimpiadei de fizică. Simina-Elena Hațegan, din clasa a X-a A, pregătită de doamna profesor Suciu Monica, a obținut Premiul al III-lea la faza județeană a olimpiadei de limba franceză. Timeea Boja, din clasa a XI-a E, pregătită de domnul profesor Suciu Horațiu, a obținut Premiul al III-lea la faza județeană a olimpiadei de istorie.

Mențiunile sunt la fel de numeroase. Andrada Paraczki, din clasa a IX-a A, pregătită de doamna profesor Moatăr Enikö, a obținut mențiune la faza județeană a olimpiadei de matematică. Alexia Bălan, din clasa a X-a D, pregătită de domnul profesor Suciu Horațiu, a obținut mențiune la faza județeană a olimpiadei de istorie. Carmen-Elena Popescu, din clasa a X-a A, pregătită de doamna profesor Suciu Monica, a obținut mențiune la faza județeană a olimpiadei de limba franceză. Roxana Balintescu, din clasa a XI-a F, pregătită de doamna profesor Branga Adriana, a obținut mențiune la faza județeană a olimpiadei de limba franceză. Oleg Garnautan, din clasa a IX-a C, pregătită de doamna profesor Branga Adriana, a obținut mențiune la faza județeană a olimpiadei de limba franceză. Raluca Irinescu, din clasa a VII-a, pregătită de doamna profesor Bichiș Corina, a obținut mențiune la faza județeană a olimpiadei de religie Andreea Țudic, din clasa a X-a B, pregătită de domnul profesor Gondoci Ioan, a obținut mențiune la faza județeană a olimpiadei de religie.

La Concursul „Public Speaking”, faza județeană, elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj au obținut următoarele premii și mențiuni: Alexandru Nistorescu (clasa a IX-a D, profesor coordonator Bortoc Dan) – Premiul I; Theodora Adam (clasa a X-a A, profesor coordonator Gheju Dumitrița), Bogdan Ruian (clasa a XI-a A, profesor coordonator Gheju Dumitrița), Diana Mișcuța (clasa a XII-a A, profesor coordonator Gheju Dumitrița) – Premiul al II-lea; Andrada Crețiu (clasa a XI-a D, profesor coordonator Trăsnea Andreea) – Premiul al III-lea; Raul Filea (clasa a XII-a A, profesor coordonator Gheju Dumitrița) și Daniel Hațig (profesor coordonator Gheju Dumitrița) – mențiune. La faza regională a acestui concurs, elevii Bogdan Ruian (clasa a XI-a A, profesor coordonator Gheju Dumitrița) și Diana Mișcuța (clasa a XII-a A, profesor coordonator Gheju Dumitrița) au obținut mențiuni.

Pregătiți de doamna profesor Anda Lungu, elevii Andrei Kiss, Raul Filea și Raul Gulyas, din clasa a XII-a A, au obținut calificativul B2 la examenul de limba germane – Sprachdiplom.

La concursul național de matematică „Adolf Haimovici” elevul Alexandru Florea (clasa a IX-a B, profesor coordonator Popovici Păun) a obținut Premiul al II-lea și Alexandru Danciu (clasa a IX-a C, profesor coordonator Moatăr Enikö) a obținut Premiul al III-lea. La concursul regional de matematică „Traian Lalescu” și la Concursul interjudeţean de matematică „Valeriu Alaci” sunt calificați în etapele superioare elevii: Bogdan Popîrlan (clasa a IX-a A), Darian Vodă, Raul Sîrbu și Daiana Mișcuța (profesor coordonator Moatăr Enikö).

La concursul interjudețean de chimie „Octavian Larionescu” elevii Bogdan Popârlan și Jac Raul, din clasa a IX-a A, coordonați de doamna profesor Fedorca Letiția, au obținut mențiuni.

La faza județeană a Olimpiadei sportului școlar / Olimpiada gimnaziilor, echipa de volei fete – gimnaziu de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj a obținut primul loc. Echipa Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, pregătită de domnul profesor Ionuț Eneșca, a fost formată din Roșie Luiza, Livadariu Cristina, Dumitrescu Dariana, Lorke Andrada (clasa a VIII-a), Haivas Denisa, Benea Dariana și Pucașu Amira (din clasa a VI-a). Fetele de la HasdEU au câștigat cinci meciuri din cinci și s-au calificat la faza regională care va avea loc în luna aprilie ân județul Hunedoara. E chipa de volei fete-liceu de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, reprezentând județul Timiș, a obținut locul I la etapa regională organizată la Deva, calificându-ne la etapa națională. Echipa, pregătită de doamna profesor Nicolae Georgeta, a fost formată din elevele: Ivașcu Arina, Turcu Cătălina, Popa Georgiana, Panțiru Alexandra, Negru Cristina, Iureca Patricia, Gliga Melinda, Toma Mădălina și Șuclea Andreea.

AL PRESS

Bogdan Popârlan
Ioana Sârbu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.