O școală mică cu proiecte mari

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Trei profesori și cinci elevi de la Școala Gimnazială Pietroasa participă
la o reuniune de proiect în Lituania, la Alytaus Panemunės Progimnazija

Al doilea proiect european inițiat de Școala Gimnazială Pietroasa în acest an școlar, „Future EU students aș transmitters of cultural heritage”, a avut prima reuniune în perioada 29 martie-4 aprilie, la școala partenera din Lituania, Alytaus Panemunes Progimnazija.

„Ca o școală mică dintr-o zonă rurală dezavantajată, ne simțim onorați să putem desfășura concomitent două proiecte de mare anvergură, ce scot în evidență talentele individuale ale elevilor, îi pun în contact cu elevi din alte țări și îi ajută pe aceștia să își sporească stima de sine și încrederea prin colaborări internaționale. Proiectul își propune să dezbată atât multiculturalitatea cât și păstrarea identității naționale, a ceea ce ne deosebește, a unicității și specificității locale.

Școala Gimnazială Pietroasa participă la această reuniune de proiect cu o delegație formată din trei profesori și cinci elevi din clasele VI-VIII. În cadrul proiectului, cele patru școli partenere din Cipru, Lituania, Grecia și România lucrează în colaborare, participă la lecții în școala gazdă, își aduc propria contribuție la buna desfășurare a activităților comune.

Ca temă centrală a întâlnirii am avut de prezentat echipa de proiect, criteriile de selecție a acesteia, țara, localitatea și școala noastră, urmând ca în zilele viitoare să prezentăm tradiții de Paște din zona Pietroasa și un obicei tradițional de Paște din zona (Alimoriile). Școala gazdă contribuie, de asemenea, cu vizite în zone etnografice, unde elevii din cele patru țări participă la ateliere de sculptură și de meșteșuguri tradiționale.

Următoarea vizită de proiect se va desfășura la Salonic, în Grecia, în toamna acestui an”, ne-a declarat Pamela Popa, coordonator programe și proiecte europene la Școala Gimnazială Pietroasa.

Denisa GREGA

Despre admin 6622 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.