Top 5 funcții ale unui videointerfon de calitate

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/young-woman-using-house-videophone-indoor_1238464.htm

Instalarea unui videointerfon de calitate este o declarație pe care o faci cu privire la atenția pe care o acorzi securității locuinței sau biroului tău și a respectului pe care îl oferi celor care îți vor trece pragul. Sistemul video poate fi instalat la bloc, în casă sau în clădiri de birouri și îți permite un control mult mai riguros al persoanelor cărora le permiți accesul.

Utilizarea pe o scară din ce în ce mai largă a acestor dispozitive a condus la aprovizionarea pieței cu o diversitate de modele și tehnologii. Pentru a alege un produs potrivit locuinței sau afacerii tale, îți prezentăm câteva funcții care nu trebuie să lipsească din configurația unui interfon video de calitate.

Videointerfoane fără fir (IP)

Primul criteriu de care trebuie să ții cont în alegerea unui videointerfon este modul său de funcționare: cu sau fără fir. Avantajul unui post fără fir (IP) constă în faptul că poate fi instalat și montat în modul Do-it-yourself, spre deosebire de cele cu fir, care necesită ajutorul unei firme specializate.

În plus, tehnologia superioară îți oferă o imagine de calitate și numeroase funcții suplimentare. Accesul la imaginile de acasă sau de la birou în timp real, de pe smartphone, tabletă sau laptop te poate ajuta să monitorizezi cu ușurință activitatea din aceste spații. De asemenea, una dintre funcțiile videointerfonului IP, care este utilă atunci când ești plecat constă în permiterea accesului unei persoane de la distanță.

Funcții de filmare și fotografiere

Un videointerfon de calitate păstrează istoricul persoanelor care au intrat și au ieșit din clădire. Totodată, funcția de filmare și fotografiere te ajută să vezi dacă ai fost căutat cât timp ai lipsit, iar imaginile rămân stocate în memoria internă.

Păstrarea unei astfel de arhive pe server poate fi utilă atât pentru istoricul personal, cât și în eventualitatea utilizării lor ca probe în justiție. Capacitatea de înregistrare a unui mesaj video din partea celui care te-a căutat te poate lămuri și cu privire la scopul vizitei pe care ai ratat-o. Modelele de top, cu sistem de operare propriu, înscriu videointerfonul pe lista gadgeturilor preferate de pasionații de tehnologie.

O construcție robustă (anti-vandalism)

Dacă postul de interior cu monitor se află în deplină siguranță în casa sau biroul tău, partea exterioară a sistemului este expusă atât condițiilor meteorologice, cât și furtului sau actelor de vandalism.

Alegerea unui model potrivit se face ținând cont atât de design și de rezistența materialelor. Pentru a te bucura de un randament bun, indiferent de condițiile de afară, ar trebui să achiziționezi un aparat care funcționează între -30 și +60 de grade Celsius, oferindu-ți garanția funcționării de-a lungul întregului an.

În plus, elementele de siguranță și sistemele antifurt nu trebuie să fie ignorate în procesul de montare.

O distanță avantajoasă între posturi

Calitatea optimă a imaginii transmise de postul exterior către ecranul din interior este specificată în informațiile comerciale ce însoțesc produsul. Asigură-te că distanța dintre locurile în care vei instala cele două elemente componente ale sistemului este acoperită de semnalul video și audio transmis.  Dacă alegi un model cu semnal inferior distanței de care ai nevoie, imaginile transmise vor fi de slabă calitate, întrerupte sau fără sonor.

Videointerfoane cu un indice de rezistență sporit

Fiabilitatea este o caracteristică pe care o soliciți în alegerea oricărui instrument auxiliar în casă sau la birou. Interfoanele video IP sunt catalogate cu indici de rezistență la vreme.

Cunoașterea semnificației celor două cifre care alcătuiesc acest indice îți poate fi de folos în alegerea produsului potrivit pentru locul în care îl vei instala.

  • Prima cifră cuprinde valori de la 0 până la 6 și indică gradual protecția împotriva obiectelor solide și a prafului.
  • Cea de-a doua cifră este de la 0 la 8 și arată progresiv rezistența în fața condensului, a ploii, a jetului și chiar a scufundării.

Într-o lume a gadgeturilor și a tehnologiei de vârf, instalarea unui dispozitiv care facilitează contactul cu oamenii care îți vor trece pragul devine o normalitate. Alegerea produsului potrivit se face fie în faza de proiectare a clădirii, fie într-un proces de renovare.

Datorită multitudinii produselor existente în piață, este bine să te informezi cu privire la caracteristicile și funcțiile suplimentare, pentru a alege interfonul video care se pliază cel mai bine pe nevoile casei sau afacerii tale.

Despre admin 6661 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.