Premieră națională: statuia din ceară a Regelui Mihai la Shopping City Timișoara!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Timișoara, 27 septembrie – Regele Mihai și Nicolae Ceaușescu, două dintre figurile marcante ale istoriei României, sunt principalele lucrări prezentate, în premieră națională, la expoziția de statui de ceară de la Shopping City Timișoara.

Deschis din 21 septembrie și până pe 31 octombrie, „Muzeul Figurilor de Ceară” le oferă vizitatorilor centrului comercial ocazia de a descoperi migala și precizia ce stau în spatele replicilor a 26 de personalități mondiale. Astfel, pe lângă Regele Mihai și Nicolae Ceaușescu, expoziția mai cuprinde întruchipări extrem de fidele ale lui Cristiano Ronaldo, Gheorghe Hagi, Messi, Mr. Bean, Inna, Beyonce sau Vladimir Putin.

Nu mai puțin de jumătate de an durează procesul de creare a unei singure statui, spun artiștii bulgari care lucrează la „Muzeul Retro” din Varna. Prezenți pentru prima dată în Timișoara, aceștia au considerat că este cea mai bună ocazie de a-și prezenta cele mai recente lucrări, sub forma Regelui Mihai I și Nicolae Ceaușescu. De asemenea, ținând cont de istoria orașului de pe Bega, din expoziție nu putea lipsi reprezentarea lui Ernesto „Che” Guevara.

Impresionați de interesul arătat de vizitatorii români, care au mers până în Varna pentru a descoperi lucrările din ceară, artiștii au început deja să lucreze la noile statui ce întruchipează personalități românești. Astfel, anul viitor, când Muzeul va porni din nou într-un tur prin România, vizitatorii îi vor putea vedea și pe Smiley, Ion Țiriac și legendele Nadia Comăneci și Ivan Patzaichin.

Expoziția de la Shopping City Timișoara va fi deschisă pe tot parcursul programului de funcționare al mall-ului, iar biletele pot fi achiziționate din zona evenimentului. Tarifele de vizitare sunt:

  • Adulți: 20 de lei
  • Elevi, liceeni, studenți, pensionari: 10 lei (în baza carnetului de elev/student sau a talonului de pensie)
  • Copiii până în 6 ani au acces gratuit, însoțiți de un adult care plătește biletul doar pentru accesul său

Mai multe detalii despre expoziție și cele 26 de statui de ceară pot fi aflate din contul de Facebook al Shopping City Timișoara, precum și de pe site.

Despre Shopping City Timișoara

Shopping City Timisoara, cel mai mare și mai modern centru comercial din vestul țării, situat pe strada Şagului nr. 100, deține o suprafaţă închiriabilă de 72.000 metri pătraţi și pune la dispoziția clienților săi 2.700 de locuri de parcare. 

Acesta găzduiește branduri de prestigiu internațional precum Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, H&M, Peek & Cloppenburg, Reserved, Cropp, House, Sinsay, C&A, New Yorker, Koton, LC Waikiki, CCC, Orsay, Motivi, Sport Vision, Hervis, Kenvelo, Lee Cooper, Time Out, Adidas, Pandora, Office Shoes, Deichmann, Sephora, Douglas, Pupa, Tom Tailor, Suvari, Teilor, Pizza Hut, Starbucks, alături de branduri românești apreciate la nivel național.

Carrefour a deschis în noul mall din Timişoara primul şi singurul hypermarket din zona de vest a ţării. Magazinul se întinde pe o suprafaţă de 10.000 mp. 

În plus, timișorenii au acces la cel mai mare cinematograf multiplex Cinema City din afara Capitalei, cu 13 săli dotate cu cele mai noi tehnologii 3D, precum și conceptele revoluționare IMAX și 4DX. Centrul comercial cuprinde zone generoase de petrecere a timpului liber, cafenele, o sală de fitness ultramodernă, dotată cu piscină semi olimpică, alături de zone de bowling, billiard, casino și un food-court foarte generos cu restaurante pentru toate gusturile.

AL PRESS

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.