Ziua Europeană a Limbilor Străine la HasdEU

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

????????????????????????????????????

În 26 septembrie se celebrează Ziua Europeană a Limbilor. Cu această ocazie, profesorii și elevii Colegiului Național „Iulia Hasdeu” Lugoj au implementat proiectul Ziua Europeană a Limbilor Străine.

Acest proiect a fost coordonat de profesorii de limbi moderne ai școlii: Monica Suciu, Dumitrița Gheju, Anda Ursulescu și Ioan Sîrbu. Proiectul a constat în două concursuri care au implicat peste 120 dintre elevii liceului. Primul concurs a fost un concurs de afișe.

Elevii participanți au realizat o serie de afișe de prezentare a Zilei Europene a Limbilor în contextul diversității europene. Al doilea concurs a fost un concurs online în care elevii au răspuns la o serie de întrebări referitoare la diversitatea lingvistică europeană.

În cadrul concursului s-au concurat echipe formate din câte patru elevi, fiecare reprezentând una din limbile implicate în concurs: engleză, franceză, germană și italiană. Acest concurs, Multilingvismul – o valoare a viitorului, s-a desfășurat în 26 septembrie 2018, în cadrul Colegiului Național „Iulia Hasdeu” Lugoj.

Proiectul a fost cofinanțat de Consiliul Județean Timiș  prin programul Agenda Culturală 2018 și de ONG-ul Animus Libri. Cei mai buni elevi au fost premiați cu diplome, tricouri și căni cu sigla proiectului.

Denisa GREGA

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.