Ziua Europeană a Limbilor Străine la HasdEU

????????????????????????????????????
Share Button

În 26 septembrie se celebrează Ziua Europeană a Limbilor. Cu această ocazie, profesorii și elevii Colegiului Național „Iulia Hasdeu” Lugoj au implementat proiectul Ziua Europeană a Limbilor Străine.

Acest proiect a fost coordonat de profesorii de limbi moderne ai școlii: Monica Suciu, Dumitrița Gheju, Anda Ursulescu și Ioan Sîrbu. Proiectul a constat în două concursuri care au implicat peste 120 dintre elevii liceului. Primul concurs a fost un concurs de afișe.

Elevii participanți au realizat o serie de afișe de prezentare a Zilei Europene a Limbilor în contextul diversității europene. Al doilea concurs a fost un concurs online în care elevii au răspuns la o serie de întrebări referitoare la diversitatea lingvistică europeană.

În cadrul concursului s-au concurat echipe formate din câte patru elevi, fiecare reprezentând una din limbile implicate în concurs: engleză, franceză, germană și italiană. Acest concurs, Multilingvismul – o valoare a viitorului, s-a desfășurat în 26 septembrie 2018, în cadrul Colegiului Național „Iulia Hasdeu” Lugoj.

Proiectul a fost cofinanțat de Consiliul Județean Timiș  prin programul Agenda Culturală 2018 și de ONG-ul Animus Libri. Cei mai buni elevi au fost premiați cu diplome, tricouri și căni cu sigla proiectului.

Denisa GREGA

 

616

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.