Premianții concursului internațional de creație literar-artistică „Eminescu, un vis în așteptare”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cercul Militar Lugoj a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, festivitatea de decernare a premiilor, pentru zona de vest a României, la Proiectul-concurs internațional de creație literar-artistică „Eminescu, un vis în așteptare”, ediția 2021-2022, inițiat și organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – Filiala „Valeriu Braniște” Timiș, împreună cu Asociația Cultural-Umanitară „Luceafărul de Vest” Timișoara.

Premiile au fost înmânate câștigătorilor de către Dumitru Buțoi, vicepreședintele Filialei UZPR „Valeriu Braniște” Timiș  și redactorul-șef al revistei „Luceafărul de Vest”, în prezența șefului Cercului Militar Lugoj, lt. col.(r) Cristinel Vecerdea, a directorului Bibliotecii Municipale Lugoj, Henrieta Szabo, și a altor oameni de cultură lugojeni. Printre laureații ediției 2021-2022 a concursului s-au aflat lugojenii:

♦ Maria Mia Rogobete, premiul I, pentru poezie;

♦ Livia Loredana Lupescu, premiul I, pentru volum de poezie, debut;

♦ Aurel Muntoiu, premiul I, pentru carte religioasă, debut; l Bianca Jurj (elevă clasa a XI-a la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște”, prof. coordonator Alina Dana Olar), premiul II, secțiunea eseu;

♦ Estera Daniela Todosiu (elevă clasa a XI-a la Liceul Tehnologic “Valeriu Braniște”, prof. coordonator Alina Dana Olar), premiul II, secțiunea poezie.

De asemenea, au fost acordate „Diplome de excelență” și „Meritul Cultural” mai multor oameni de cultură lugojeni, pentru „pasiune, dăruire, implicare și susținere a performanței în cultură, contribuție la îmbogățirea patrimoniului spiritual românesc”. În cadrul evenimentului a fost evocat „Luceafărul poeziei românești” și s-a recitat din opera eminesciană.

Totodată, a fost omagiat și fostul președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Doru Dinu Glăvan, în memoria căruia a fost instituit un premiu special, acordat filialei UZPR din Anglia (președinte – dr. Nistor Becia), „ca un semn de prețuire și neuitare, pentru cel ce a fost un simbol al presei românești, un reper de moralitate și profesionalism, un om cu sufletul risipit prin oameni și mare iubitor de Eminescu”.

Ediția 2021-2022 a Proiectului-concurs internațional de creație literar-artistică „Eminescu, un vis în așteptare” a reunit peste 150 de concurenți, din țară și străinătate (Italia, Danemarca, Spania, Cipru), juriul  fiind format din:

♦ conf.univ.dr. Ioan David, președintele Filialei UZPR „Valeriu Braniște” Timiș, președinte de onoare;

♦ prof.univ.dr. Constantin Falcă;

♦ av.dr. Pașcu Balaci, membru al Uniunii Scriitorilor București;

♦ Sylvia C. Hârceagă, președintele Cenaclului Seniorii, Timișoara;

♦ prof. Marcela Balint; l Dumitru Buțoi, vicepreședintele Filialei UZPR „Valeriu Braniște” Timiș, redactor-șef „Luceafărul de Vest”.

Denisa GREGA

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.