Povestea femeilor care s-au îmbogăţit peste noapte, după ce au cumpărat bilet la loterie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

11 femei care lucrează la domeniul salubrităţii în sudul Indiei, au strâns împreună 3 euro pentru a cumpăra un bilet de loterie. Săptămâna trecută, au fost foarte bucuroase să afle că au atins jackpot-ul cel mai de 100 de milioane de rupii, echivalentul a un milion de euro.

Femeile fac parte dintr-un grup care colectează deșeuri nebiodegradabile din gospodăriile unui oraş din zona Kerala. De obicei, ele primesc aproximativ 3 euro pe zi, din plăți lunare efectuate de gospodării, și ocazional o parte din banii câștigați de corporația locală din vânzarea deșeurilor separate pe care le colectează.

Banii, spun ele, nu sunt suficienți pentru a le acoperi nevoile. Majoritatea femeilor au luat împrumuturi pentru a-şi educa copiii și pentru alte cheltuieli.

De aceea, ocazional, își uneau forțele pentru a cumpăra un bilet de loterie. Loteria este în mare parte ilegală în multe state indiene, dar guvernul Kerala însuși conduce un program foarte popular, loteriile private fiind interzise în stat.

Luna trecută, femeile au hotărât să cumpere un bilet cu 3 euro pentru o loterie cu premii mari. Aceste loterii sunt permise pentru ocazii speciale, cum ar fi de festivaluri. Kuttimalu, de 72 de ani, spune că inițial a fost tristă când Radha strângea fonduri pentru că nu avea suficienți bani.

„Atunci Cherumannil Baby (o alta membră a grupului) mi-a spus că are 25 de rupii și că era dispusă să-mi împrumute jumătate din ei pentru bilet”, a spus ea.

Așa că cele două femei au pus câte 12,5 rupii fiecare pentru partea lor din bilet, în timp ce celelalte nouă femei au plătit 25 de rupii fiecare. „Am convenit că vom primi o cotă egală dacă câștigăm ceva”, spune doamna Kuttimalu.

„Nu ne așteptam să câștigăm atât de mulţi bani!”. Femeile au aflat că au câștigat abia la o zi după tragere la sorți, când una dintre ele i-a cerut soțului ei să verifice rezultatele.

Cherumannil Baby, în vârstă de 62 de ani, spune că nu-i vine să creadă că grupul a atins jackpot-ul. Casa ei a fost distrusă de inundațiile devastatoare care au lovit Kerala în 2018.

Acum intenționează să-și construiască o casă și să-și plătească datoriile. Alte femei din grup au și ele povești similare de împărtășit. K Bindu, în vârstă de 50 de ani, și-a pierdut soțul anul trecut din cauza insuficienței renale. Familia nu și-a putut permite banii pentru transplantul său.

„Obișnuia să cumpere bilete de loterie cu banii pe care i-am păstrat pentru dializă”, spune ea. „Ne-a părăsit fără să termine construcția casei noastre. Trebuie să o termin acum”.

Bindu vrea să cheltuiască banii pe educarea fiicei sale de 15 ani, să poată obține un loc de muncă bun. După ce vor plăti impozitele, grupul va primi 63 de milioane de rupii, echivalentul a 700.000 de euro.

Cherumannil Baby și Kuttimalu își vor împărți suma de 70.000 de euro de rupii în mod egal între ei, în timp ce celelate vor primi 70.000 de euro fiecare. Vineri, la o zi după victoria care le-a schimbat viața, cele 11 femei au ajuns ca întotdeauna la biroul agenției pentru a-și relua munca.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.