Un nou proces între Claudiu Buciu și prefectul județului, Mihai Ritivoiu

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fostul primar ales și demis al Lugojului, Claudiu Buciu, a depus o nouă plângere împotriva prefectului județului.

Vă reamintim că Buciu și Ritivoiu au fost protagoniștii mai multor procese, după ce prefectul l-a demis pe primarul Lugojului, la începutul lunii iulie, anul trecut, ca urmare a faptului că Buciu și-a schimbat domiciliul, din Lugoj, în Germania.

Cu toate că Buciu a contestat în mai multe rânduri decizia prefectului și a cerut, prin intermediul mai multor instanțe, suspendarea sau anularea ordinului, el a pierdut toate procesele.

Așa că, în 3 august, a depus o nouă plângere. De această dată, avocații fostului primar ales și demis cer o „acțiune în constatare”, față de dosarul pierdut privind anularea ordinului.

Aceasta este o cerere prin care reclamantul urmărește obținerea prin justiție a constatării existenței sau inexistentei unui drept. Este reglementată în art. 111 Cod Procedura Civilă.

„Cererile îndreptate împotriva statului, autorităţilor şi instituţiilor centrale sau locale, precum şi a altor persoane juridice de drept public pot fi introduse la instanţa de la domiciliul sau sediul reclamantului ori la instanța de la sediul pârâtului”.

Denisa GREGA

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.